• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Målvaktsligavinnare 2017 - Oscar Alsenfelt

9 mars 2017 22:10
SHL Awards 2017

Det har under säsongens gång varit en hård kamp bland seriens målvakter om vem som skulle skriva in den högsta räddningsprocenten i bokslutet. När SHL-säsongen nu sammanställs kan vi konstatera att Malmös målvakt Oscar Alsenfelt tar hem titeln "Årets målvaktsligavinnare".


När SHL nu kan summeras kan vi se att den bästa målvakten finns i Malmö Redhawks. Med en räddningsprocent på 94,46 över 34 spelade matcher är Alsenfelt den målvakt som kammar hem titeln "Årets målvaktsligavinnare".

Alsenfelt har stått flertalet matcher under säsongen för Malmö och han har under hela säsongen varit en av favoriterna bland fansen i Malmö Arena. Mycket tack vare sin otroligt höga lägstanivå. Burväktaren gör sällan en dålig match och har under flertalet matcher den här säsongen varit tungan på vågen för laget i täta matcher.

I toppen av hållna nollor

Att Oscar Alsenfelt är en toppmålvakt är något som räddningsprocenten på 94,46 vittnar om. Men det finns också mer siffror som skvallrar om Alsenfelts storhet som målvakt denna säsong. Under säsongen har målvakten hållit nollan hela nio gånger. Med det är han etta i den statistiken bland målvakterna denna säsong och det är också tangerat SHL-rekord.

Dessutom har Alsenfelt ett fint snitt på 1,56 när det handlar om insläppta mål per match.

Rutin från viktiga matcher

Oscar Alsenfelt får nu sikta in sig på på att bibehålla sin fina form och sin imponerande statistik när SHL går in i slutspelet. Malmö kommer ställas mot Luleå i åttondelsfinal med start på lördag. En som vet vad heta matcher innebär är Oscar Alsenfelt.

Han har tidigare spelat många viktiga matcher i både slutspel och kvalserie, och vet vad som krävs när allt ställs på sin spets.