Veckans nyheter – det hetaste från den gångna veckan

30 september 2019 11:00
Veckans nyheter

Ny vecka, och vi har 16 intressanta SHL-matcher att se fram emot. Men innan vi fokuserar på det som kommer ska vi som vanligt blicka tillbaka på de hetaste händelserna från den gångna veckan.


FBK värvar

På grund av skadan på Martin Johansson valde Färjestad att förstärka laget i form av den finske centern Jarno Kärki. Finländaren, som förra säsongen gjorde 30 poäng på 41 matcher i Ässät, har ett korttidskontrakt med FBK.

Fredrik Lindgren slutar

Fredrik Lindgren, 38, valde i veckan att tacka för sig. 38-åringen från Arvidsjaur kan se tillbaka på en karriär som innehöll 566 SHL-matcher samt två SM-guld, båda med Skellefteå.

– Jag avslutar med en av mina bästa säsonger. Det känns faktiskt ganska bra när man ser tillbaka på det nu med lite distans, säger Lindgren, som förutom Skellefteå även representerat FBK i SHL, till Norran.

Luleås glädjebesked

Jesper Sellgren var en av Luleås nyckelspelare den förra säsongen. Han snittade 20.42 minuters istid per match och han fick göra åtta landskamper med Tre Kronor. Han försökte spela till sig en plats i Carolina Hurricanes den här säsongen, men när det inte blev så återvänder han i stället till Luleå – något som förstås norrbottningarna jublar över.

Rögle stärker sin trupp

Rögle har imponerat så här långt. Ängelholmslaget toppar tabellen efter sex omgångar och nu har man förstärkt truppen ytterligare. Nick Sörensen, 24, byter Linköping mot Rögle. Sörensen, som gjorde två säsonger som junior i Rögle, svarade för 23 poäng (14+9) förra säsongen.

– Det hockeymässiga har inte riktigt fungerat hittills i år och vi kom överens om att gå skilda vägar. Min högsta önskan var då att komma hem till Ängelholm och Rögle igen, säger Nick Sörensen till Rögles hemsida.

Nytt kontrakt för kaptenen

Joel Lundqvist förlängde i veckan sitt kontrakt med Frölunda i ytterligare ett år. Lundqvist har gjort 16 säsonger i Frölundas a-lag och han har noterats för 733 SHL-matcher (406 poäng). Han har varit kapten sedan 2009 och han har varit med och vunnit fyra SM-guld och tre CHL-titlar.

Talangerna förlänger

Djurgårdens Alexander Holtz är ett av säsongens stora utropstecken. 17-åringen har gjort tre poäng på fem matcher och i veckan skrev han ett nytt kontrakt med Djurgården fram till 2022. Även HV71 har signat upp en framtidsman då målvakten Hugo Alnefelt, 18, skrivit på fram till 2021.

Veckans...

...räddning: Hugo Alnefelt. HV-målvakten klev fram med en minst sagt sevärd räddning i förlängningen mot Djurgården.

...otäckaste: Smällen på Oskar Nilsson. IKO-backen blev liggande efter att Växjös Brendan Shinnimin tacklat in honom i sargen och matchen avbröts i cirka tio minuter. Senare konstaterades det att Nilsson ådragit sig en kraftig hjärnskakning samt skador på lungorna och frakturer på revben.

...flippmacka: Fredrik Händemark. Malmökaptenen visade prov på fina handleder mot Örebro.

...poängbäste spelare:Leon Bristedt, Rögle. Bristedt svarade för två mål och två assist på två matcher i veckan för sitt Rögle. Även Frölundas Rhett Rakhshani stod för fyra poäng (1+3).

...utklassning: Frölunda. Göteborgarna släppte in ett mål mot Skellefteå efter redan drygt två minuter, men därefter var det bara Frölunda. Mästarna vann till slut med 6-1.