Lista: Fem spelare att ha koll på inför lördagens matcher

1 oktober 2021 15:00
I Kikaren

Gårdagen bjöd på fantastisk hockey runtom i landet. Imorgon väntar sju nya matcher när SHL rullar vidare inför välfyllda läktare. Här följer fem spelare att hålla ett extra öga på inför lördagen.


Broc Little, Linköping HC

Inför tordagens match hade Little inte nätat på sju matcher – en svit som sträckte sig tillbaka till den 11 mars. Under säsongsupptakten har han, och kedjekompisarna Markus Ljungh och Patrick Russell, haft chanser men inte lyckats sätta dit den. Igår var amerikanen pigg och skapade ett par vassa chanser för egen del innan han störtade på mål och på passning från Arvid Costmar tryckte in sitt 137:e SHL-mål genom tiderna. Därmed blev han bäste nordamerikanske målgörare i ligan. Har det lossnat nu? Little och Linköping tar emot Skellefteå AIK hemma i Saab Arena...

Jonathan Pudas, Skellefteå AIK

...och där får man se upp med backen Jonathan Pudas. Pudas var på ordentligt spelhumör när Skellefteå besegrade Färjestad under torsdagen och stod för tre assist i matchen. Tack vare dessa är han lagets bäste poängplockare med fem assist på de fem inledande matcherna. I grundseriesammanhang har Pudas snittat strax över 0,5 poäng mot Linköping. På 20 möten (både för Brynäs och Skellefteå) med östgötarna har han gjort fyra mål och sju assist.

Max Veronneau, Leksands IF

Veronneau nätade tolv gånger på 25 matcher för Oskarshamn förra säsongen och under torsdagen kom de första fullträffarna i Leksandströjan. Kanadensaren tryckte in 2-1 från nära håll och skickade in slutresultatet 3-1 när Leksand vann på Hovet. På de tre senaste matcherna har Veronneau, som tillsammans med lagkamraten Calle Själlin har skjutit mest i SHL (21 skott på mål), stått för sex poäng, två mål och fyra assist.

Richard Gynge, Växjö Lakers

Poängsprutan Gynge fortsätter att leverera. Under torsdagen gjorde han det matchvinnande 2-1-målet borta mot Malmö. Därmed har forwarden ännu inte lämnat isen utan poäng den här säsongen. Totalt har han gjort tolv poäng, fem mål och sju assist. Värt att notera är att kedjekamraten Robert Rosén också har gjort tolv poäng, och inte heller har gått av isen poänglös ännu.

Tomas Zohorna, IK Oskarshamn

Tomas Zohorona och hans bror Hynek har gjort ett avtryck i Oskarshamn. Under torsdagen smällde Tomas in tre mål mot Brynäs och har nu gjort sex mål och en assist på de första fyra matcherna. Kedjekamraten Hynek har stått för sju assist. Blir det fler tjeckiska kombinationer imorgon?