• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar

Jesper Ollas: "Känns som att komma hem"

4 juli 2016 09:40

Kort efter Leksands osannolika avancemang till SHL stod det klart att Jesper Ollas var klar för en återkomst i klubben. 32-åringen är i det närmaste en kultspelare i Dalaklubben med över 300 matcher.


Jesper Ollas fostrades i Leksands organisation och tillbringade elva säsonger i klubben mellan 1999 och 2011. Den 22 april i år stod det klart att den gamle publikfavoriten var klar för en återkomst i klubben efter fem år i Brynäs som bland annat innehöll ett SM-guld 2012 och landslagsdebut.

– Det är klart att det är som att komma hem för oss. Det ska bli skitkul. Jag har mina rötter här och tjejerna har rötterna i Borlänge en bit härifrån, säger Jesper Ollas.

Leksand och Brynäs är två riktigt klassikerklubbar och dessutom rivaler i SHL och flytten till Gävle 2012 togs inte emot allt för väl av klubbens supportar.

– Det var klart att jag hade det i bakhuvudet när jag fick alternativet. Men det var för mig det enda erbjudandet jag fick från SHL och jag kände att det kanske var sista chansen för mig då, jag var 27 år. Hade jag varit kvar hade jag kanske varit kvar jämt och det hade inte varit fel heller, men nu fick jag fem år i SHL med Brynäs och har jag har utvecklats och fått erfarenhet. Valet i efterhand är jag inte missnöjd med.

Men nu är Ollas tillbaka i sin ungdomsförening och partena har tecknat ett långt kontrakt på tre år och klubbens framåtanda inspirerar ytterforwarden.

– Jag tycker att hela klubben andas en helt annan energi än vad den har gjort förut. Tidigare när jag spelat i Leksand har det varit mycket runtomkring som inte stämt och som stört. Nu känner jag att klubben har jättebra koll på allt sådant och det sitter rätt människor på rätt platser. Det känns spännande att vara med på en längre resa och jag tror på den, det är därför jag skriver på för tre år. Jag känner att jag trivs bäst med att känna att jag får vara del av något under en längre tid. Då är det mer inspirerande för mig att jobba.

SHL:s yngsta trupp

I Leksand är Jesper Ollas näst äldsta spelaren i laget efter finländaren Tommi Paakkolanvaara. Han kommer att bli en naturlig ledare hos nykomlingen som har SHL:s i särklass yngsta trupp. Snittåldern i Leksand är 23,48 år att jämföra med Djurgårdens 25,08 år, som är näst yngst.

– Jag har haft den rollen och varit assisterande kapten i Brynäs genom åren. Jag trivs i den rollen och trivs med att vara lite pappa och hjälpa yngre spelare. Jag känner att det är en ruggigt hungrig trupp vi har och det ska bli riktigt kul att utvecklas med dem. De har alla stor potential och det sporrar mig också att fortsätta utvecklas.

Är i bättre fysisk form

Ollas drabbades under 2014 av dubbla diskbrock och nästan hela säsongen 2014/2015 spoilerades. I fjol kämpade Ollas med sin fysiska form för att komma tillbaka 100 procent, men i år i en ny omgivining och med en hel försäsong i kroppen tror 32-åringen på en bättre säsong från hans sida.

– Jag är glad att träningen har fungerat så pass bra under försäsongen hittills. Det är klart att jag är i betydligt bättre fysisk form än vad jag har varit de två senaste åren. Det ska bli riktigt kul att känna att jag kan förbereda mig till en säsong på ett maximalt sätt. Rent styrke- och hockeymässigt har jag inte varit maximalt förbered som jag måste vara för spel i SHL, säger han och berättar:

Jag har höga förhoppningar på mig själv, men mtt primära fokus är att hålla mig skadefri. Kan jag hålla i fysen även under säsongen tror jag att jag kan prestera bättre än vad jag gjorde det senaste året.

Hur ser du på Leksands chanser kommande säsong?

– Jag tycker att vi har en trupp som har utvecklingspotential under hela säsongen. Rutin är viktigt, men det här är hungriga grabbar som bara vill lyckas och lyckas tillsammans som ett lag, vilket de visade i fjol. Vi kommer vara underdogs i alla matcher vi kommer starta i. Vi kommer att få slå ur underläge och kommer nog bara att bli bättre ju längre året går. Vi kommer också att vara ruggigt ödmjuka för ligan är tuff, det krävs rutin och det kommer att ta ett tag. Men vi kommer så klart att gå in för att vinna i alla matcher.