• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar

EA SPORTS Hockey League – ett spelläge på uppgång

NHL-spelen från EA SPORTS har, tillsammans med FIFA, länge haft en självklar plats i spelhyllan hemma hos sportintresserade gamers världen över. Via ett mångsidigt batteri av spellägen har man framgångsrikt lyckats tilltala ett brett sortiment av hockeyintresserade; allt ifrån SHL-fantasten som vill ta kontroll över sitt favoritlag och bygga en dynasti till den onlineintresserade spelaren som vill tävla på högsta nivå mot likasinnade.

Ett av de absolut populäraste spellägena till dags dato är det onlinebaserade EA SPORTS Hockey League (matchspel 6 mot 6).

EA SPORTS Hockey League har de senaste åren, tillsammans med Hockey Ultimate Team och Online Versus (1v1), utgjort NHL-seriens kärna för onlinespel.

Vad som särskiljer detta spelläge är att man här samarbetar med andra spelare istället för att styra ett helt lag på egen hand. Det konceptet – att tillsammans med ett gäng vänner snöra på sig de virtuella skridskorna, bygga ett lag och kämpa för segrar och troféer – har gjort spelläget omättligt populärt då det på många vis fångar hjärtat i vad som gör ishockeyn till världens i särklass bästa lagsport.

En av de största frågorna spelarna och lagen som idag spelar 6 mot 6 ställs inför (utöver vem som ska spela på vilken position – en debatt som kan vara nog länge) är hur man vill spela.

Vill man likt Malmö bygga sitt lag kring en målvaktsfantom som Oscar Alsenfelt och kombinera det med ett fokus på spel i numerärt över- och underläge eller lånar man Frölundas offensiva spelidé där puckinnehav och gjorda mål står i centrum?

Bygger man ett lag enbart tillsammans med de egna vännerna för att skapa den där känslan av hemma – likt Leksand?

Väljer man rentav att se bortom den egna bekantskapskretsen och finkamma spellägets befintliga Free Agent-pool efter tunga, offensiva pjäser i stil med Linköpings trollgubbe Broc Little eller Växjös målspruta Dennis Everberg?

De möjligheter som idag erbjuds i samband med NHL 17 och EA SPORTS Hockey League är oerhörda och endast spelarens egen fantasi sätter gränser för vad som kan åstadkommas.

En onlinespelare som varit med och byggt ett av Sveriges genom tiderna bästa och mest framgångsrika 6 mot 6-lag, Northern Stars, är Viktor Ghamari – känd för många under sitt online-alias ”cHIIMEERa”.

Kika in hos oss på www.shl.se/eshl inom kort då vi träffar Viktor och hör honom berätta om varför han fastnade för spelläget EA SPORTS Hockey League, vilken spelidé som ligger bakom just hans lags framgång, vad han har för koppling till SHL och vad som egentligen hände den gången han spelade en match på NHL mot Wayne Gretzky…

Hampus Duvefelt, ESHL ambassadör

Tillbaka till ESHL.