Djurgården
DIF

Tomas Skogs avgjorde i förlängningen när Örebro vann

27 september 2014 19:25

Med en tremålsledning med fem minuter kvar att spela såg det ut som att Örebro komfortabelt skulle kamma hem tre poäng. Men under en och en halv minut gjorde Djurgården tre mål och tog därmed matchen till förlängning. Det var dock Örebro som tog extra poängen, genom mål av Tomas Skogs i förlängningen. Matchen slutade således 5-4.

Örebro satte rejäl press på Djurgården i den första perioden. Det gick fort i Djurgårdens zon, hemmalaget tog många skott och Mikael Tellqvist var ofta skymd i mål. Örebros aggressivitet i offensiv zon resulterade i ett övertag i både antal skott på mål samt gjorda mål. Örebro sköt 18 skott på mål medan Djurgården endast fick tre puckar på mål. Henrik Löwdahl inledde målskyttet genom att han befann sig framför mål, snappade upp en retur och placerade den rakt upp i krysset. Några minuter senare ökade Örebro på sin ledning till 2-0, genom att komma in med hög fart i offensiv zon, passa diagonalt till Tim Wallace som inte gjorde något misstag.

– Vi är tama, tafatta och för mjuka i allt vi gör. Dessutom ett slarvigt passningsspel. Vi måste tuffa till oss och bli rejälare i vårt agerande i försvarszon, sa en Daniel Fernholm till C More efter den andra perioden.

Djurgården fick en mardrömsstart på den andra perioden då Marko Anttila ökade på Örebros ledning efter blott 30 sekunder. Men Djurgården jobbar sig in i matchen och får till en viktig reducering efter drygt halva andra perioden. Marcus Sörensen vann pucken vid sargen, skickade in pucken framför mål där Michael Holmkvist föste pucken vidare till Mikael Ahlén som sköt i mål. Spelmässigt var den andra perioden betydligt jämnare mellan lagen.

Djurgården vände och tog matchen till förlängning

När Daniel Viksten satte Örebros fjärde mål för kvällen, såg det ut som att Örebro gick mot en "kassaskåpssäker" seger. Men, Djurgården öste in puckar på mål, och på drygt en och en halv minut hämtade Djurgården upp ett tremålsunderläge genom två mål av Henrik Eriksson och ett av Mikael Samuelsson. Därmed gick matchen till förlängning. Örebro drog dock det längsta strået i förlängningen där Tomas Skogs fick ett friläge och gjorde det matchvinnande målet.

– Visst är det en besvikelse att vi tappade en pinne. Det var nog mest pågrund av tillfälligheter, men vi måste vara redo när de kastar in puckar på mål, sa Kent Johansson till C More efter matchen.