Örebro vände och straffade Djurgården

1 november 2014 18:25

Djurgården bombade på mot Örebros kasse men Julius Hudacek storspelade och stod emot. Sedan vaknade också utespelarna i Örebro och vände på matchen och ordnade två poäng efter segern med 3-2 efter straffar på Hovet.

Det var fullt hus på Hovet och publiken sjöng och bjöd på en härlig stämning i inledningen av matchen mellan Djurgården-Örebro. Men skönsången sattes i halsen hos Djurgårdsfansen när Örebro rivstartade och satte 0-1 redan efter 22 sekunder spel. Djurgården glömde helt bort markeringen framför mål och Daniel Viksten kunde enkelt raka in pucken i nät.

Men efter det så vaknade Djurgården till och man tog över spelet mer och mer och det skulle också ge utdelning. Alexander Fällström var påpassligt framme och högg i en tilltrasslad situation framför Julius Hudacek i målet när han sprätte in 1-1 pucken.

I den andra perioden så skulle det vara Djurgården för hela slanten. Örebro orkade inte hänga med i hemmalagets tempo och det ledde till att Dhurgården fick ha initiativet, samt att Örebro tvingades ta till fula knep med utvisningar som följd. Det såg dock ut att trots detta stå 1-1 efter två perioder men i slutskedet lyckades Markus Högström stöta in 2-1 pucken från nära håll efter en retur av Julius Hudacek.

En forcering som betalade av sig

Den tredje perioden var Djurgården sett till spelet. Man pressade på bra coh hade det inte varit för Hudacek hade nog Örebros chanser på poäng runnit ut i sanden. Men Hudacek höll kvar sitt lag i matchen och när man sedan i slutet tog ut målvakten pressade Marcus Weinstock in 2-2 pucken i nät och tog matchen till förlängning.

En förlängning som böljade åt båda håll men utan utdelning och det krävdes straffar där Örebro drog det längsta strået med en avgörande straff av Daniel Viksten som därmed blev stor matchhjälte tillsammans med Julius Hudacek.