• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Toppmöte i Scandinavium när HV71 gästar Frölunda

8 februari 2015 18:00

Efter en vecka av landslagsuppehåll smygstartar SHL på måndagen med toppmötet mellan Frölunda och HV71. Lagen är grannar i SHL-tabellen där Frölunda ligger på tredje plats med 75 poäng och HV71 på en fjärdeplats på 74 poäng.


Frölunda kommer från en förlust innan uppehållet mot Brynäs på bortais och dessutom förlorade laget finalen i CHL under uppehållet mot Luleå Hockey.

– Det är ju utvisningarna som avgör, åt båda håll. Vi lyckas inte döda matchen i powerplay trots många bra chanser och vi kan inte stänga igen i boxplay, sade Nicklas Lasu efter finalmatchen till Frölundas hemsida.

En liten tröst för Frölunda var att Mathis Olimb valdes till turneringens mest värdefulla spelare(MVP) för sina insatser. I turneringen stod Olimb för 26 poäng, fördelat på åtta mål och 18 assist och vann poängligan med en poängs marginal till lagkompisen Andreas Johnson.

Mathis Olimb har även varit riktigt formstark i SHL på senare tid. Norrmannen är uppe i en poängsvit på sju raka matcher och har stått för 10 poäng på de sju matcherna. Sviten har gjort att Olimb avancerat i SHL:s poängliga och ligger nu parkerad på fjärde plats i den statistiken.

Dessutom noterades Olimb för ett mål och en assist i Frölundas senaste hemmamatch mot just HV71. Frågan är om han fortsätter sin poängsvit i mötet med tabellgrannen HV71 på måndagen?

Tedenby på gång?

Måndagens motståndare HV71 har tagit poäng i fem raka matcher, men förlorade sin senaste match mot Skellefteå AIK efter straffläggning med 3-2 på bortais. HV71 ledde med 2-0 efter två spelade perioder, men Skellefteå kom tillbaka i den tredje och tog matchen till förlängning där Janne Pesonens straff fällde avgörandet.

Mattias Tedenby gjorde mål i den matchen och bröt sin måltorka på tre mållösa matcher. Tedenby har haft en ganska tuff säsong hittills och står noterad för 15 poäng på 41 spelade matcher. Dock har två av hans sju mål kommit mot just Frölunda och möjligen kommer det flera på måndagen.

Kanske inte riktigt den poängproduktion som varken HV71 eller Tedenby hade räknat med, men i Tedenby har laget från Jönköping ett rejält sparkapital som mycket väl kan explodera.

Lagen har drabbat samman tre gånger hittills under SHL och HV71 har gått segrande ur två av matcherna. Frölundas seger kom i Scandinavium och där vann Frölunda först efter straffläggning med 4-3.