Lasch charmade sina nya hemmafans i debuten

9 februari 2015 21:30

I det första av två möten mellan lagen på två dagar var det hemmalaget Frölunda som var det bättre laget denna kväll och vann rättvist med 5-0. Hos Frölunda presenterade sig nyförvärvet Ryan Lasch direkt med att göra ett mål och en assist. Lagen möts redan imorgon igen och HV71 för chansen till revansch hemma i Kinnarps Arena.

Det var ett gungande Scandinavium som tog emot de båda topplagen Frölunda och HV71 denna måndag. Inledningen på matchen var rejält böljande då lagen bytte chanser med varandra. Efter hand tog dock hemmalaget över, men de riktigt heta chanserna uteblev i den första perioden.

– Det är bara att gå ut och spela och inte tänka så mycket. Vi har två utvisningar som vi inte borde ta. Vi behöver vara fem spelare på isen hela tiden, sa HV71:s Andreas Jämtin i C More efter den första perioden.

I den andra perioden fortsatte det böljande spelet där Frölunda dock hade längre anfall. Andreas Johnson var närmast att spräcka målnollan i matchen när han träffade stolpen i inledningen av den andra perioden.

Efter drygt åtta minuter skulle dock hemmalaget ta ledningen i matchen. Mats Rosseli Olsen och Oscar Fantenberg kom i ett två mot ett-läge. Olsen hittade fram till Fantenberg som kyligt lyfte upp pucken i taket bakom Erik Ersberg.

Bara drygt två minuter senare kom även 2-0 till Frölunda. Givetvis var det nyförvärvet Ryan Lasch som skulle presentera sig i sin första match för göteborgsklubben.

Ett riktigt snyggt anfall från Frölunda avslutades med en vacker dragning från Lasch innan han stänkte in pucken i mål. Ett mål signerat en riktigt målskytt. Efter målet skanderade publiken Laschs namn och han behövde bara drygt 30 minuter innan han hade charmat sina nya hemmafans.

Lagen möts igen imorgon

Frölunda hann även med att göra 3-0 innan perioden var slut genom Robin Figren, assisterad av Janmark och Lasch. Figren såg ut att få en felträff på pucken, men det visade sig vara vägvinnande då pucken gick i en båge över Ersberg och in i mål.

Frölunda lekte ishockey i slutet av den andra perioden och var närmare 4-0 än en reducering från HV71, men 3-0 stod sig, trots massiv press, perioden ut.

– Det känns riktigt bra. Jag försöker komma in i det och inte tänka för mycket. Det är enkelt att spela i ett lag med så mycket kvalité, sa Frölundas Ryan Lasch i C More efter den andra perioden.

I den tredje perioden fick HV71 ett gyllene läge att komma in i matchen när Frölunda drabbades av en utvisning. Men istället för en reducering kunde Frölunda genom Roselli Olsen göra 4-0. I slutet på match kom även 5-0 för göteborgslaget genom Anton Blidh.

Frölunda var det bättre laget matchen igenom och vann rättvist. Dessutom fick Frölundas burväktare Lars Johansson hålla nollan i matchen. HV71 lär nog vara glada att chansen till revansch finns redan imorgon då lagen möts i Kinnarps Arena.

– Först och främst så var Frölunda bättre än oss under hela matchen. Jag tycker att vi blir små när de tar ledningen. Vi har ingenting idag och Frölunda vinner helt klart rättvist. Imorgon ska de åka till oss och det kommer inte att bli så kul för dem, det ska jag tala om, sa HV71:s tränare Andreas Johansson i C More efter matchen.