• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Guldläge för Skellefteå AIK i den fjärde finalmatchen

20 april 2014 14:10

LeMat-pokalen är nyputsad och kommer att finnas på plats i Löfbergs Arena i Karlstad där finalmatch fyra går av stapeln annandag påsk. Skellefteå AIK har guldläget med 3-0 i matcher och kan bli historiska som det blott fjärde laget med två raka inskriptioner i pokalen under modern tid sedan 1975/1976.


Förutsättningarna är glasklara efter Skellefteås imponerande insats som betydde 8-1 i den tredje finalen på påskafton. Det krävs seger för hemmalaget Färjestad i finalmatch fyra för att säsongen inte ska vara över och färdigspelad.

Efter det att Färjestad tagit ledningen i Skellefteå Kraft Arena svarade Skellefteå för åtta raka mål för en historisk storseger med 8-1. Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson svarade för två nya mål medan Melker Karlsson och Viktor Arvidsson gick av isen som de poängbästa spelarna med 2+1 respektive 1+2.

– Det var ett enormt tryck hela matchen och publiken verkligen spurtade i slutet, sammanfattade lagkapten Jimmie Ericsson till klubbens web-TV och konstaterade kort:

– Nu äter jag påskmiddag, det blir en vanlig dag imorgon (påskdagen) och sen åker vi till Karlstad på måndag.

"Vi ska ta det byte för byte"

Färjestad var naturligtvis allt annat än nöjda efter matchen senast så räkna med ett revanschladdat lag som kommer att sälja sig dyrt i final fyra.

– Vi ska samla ihop gruppen och sedan måste vi alla spela för klubben, klubbmärket och våra fans som stöttat oss så bra genom hela den här säsongen. Det är vi skyldiga dom och varandra, sammanfattade färjestadbacken Magnus Nygren till klubbens hemsida:

– På måndag är allt det här historia. Det står 0-0 när pucken släpps och vi ska ta det byte för byte och därifrån vidare.

– Vi ska gå igenom matchen och samla kraft. Sedan ska vi vara beredda på måndag. Det kommer att bli otroligt mentalt viktigt hur vi startar den matchen de första tio minuterna, sa Färjestads assisterande tränare Radek Hamr på presskonferensen efter matchen senast.

Enorm utmaning för Färjestad

Det är inget att sticka under stol med att det är en enorm utmaning som Färjestad nu står inför då inget lag i historien har lyckats att vända ett 0-3-underläge i en matchserie i bäst av sju. Några lag har lyckats med bedriften att komma tillbaka och kvittera till 3-3, men endast för att falla i den sjunde matchen.

Kommer Färjestad att påbörja den långa resan för en upphämtning i finalserien eller blir det Skellefteå AIK som segrar och sätter punkt för en fantastisk säsong i SHL och slutspelet? Vid skellefteåseger blir klubben den fjärde i historien som lyckas med bedriften att bärga två raka titlar och för evigt rista in klubbnamnet i LeMat-pokalen två år på rad.

Pucken släpps 17:00 på måndag, annandag påsk. Det här vill ni inte missa.