Frölunda vände och vann mot serieledaren

16 januari 2015 21:52

Janne Pesonen stod för ett mål och en assist och såg ut att bli hjälte, men då kom Frölunda tillbaka och gick upp till 2-2 i den andra perioden. I den tredje perioden pangade Pontus Widerström in sitt första SHL-mål fram till 3-2 för Frölunda. Skellefteå gjorde allt för att komma ikapp, men Lars Johansson var riktigt bra i kassen och Frölunda tog sin fjärde raka seger i Skellefteå Kraft Arena.

Mötet i Skellefteå Kraft Arena inleddes i ett ruskigt bra tempo och det svängde fram och tillbaka. Efter drygt sju minuter tacklades Christian Bäckman av Pär Lindblom och blev liggandes på isen. Det såg ut som att Bäckman svimmade av tacklingen och föll, mycket otäckt, okontrollerat mot isen.

Det blev ett långt avbrott och till slut rörde Bäckman på armar och ben innan han till publikens applåder leddes med bår ut från isen. På vägen ut gjorde han tummen upp till publiken.

När spelet återupptogs tog det inte många sekunder innan Tim Heed gjorde ett mycket vackert mål för Skellefteå fram till 1-0. Heed tog pucken vid egen kassen, trampade upp i mittzonen, väggspelade med Janne Pesonen innan han skrinnade sig fri och satte dit pucken bakom Gustaf Wesslau.

Det var mycket känslor i matchen och det var gruffigt efter nästan varje avblåsning i den första perioden, men några fler mål blev det inte.

I den andra perioden rivstartade Skellefteå och perioden var inte gammal när 2-0 kom. Erik Forssell spelade pucken bakom ryggen till en fristående Pesonen som i vanlig ordning satte dit pucken i taket.

Det var Pesonens femte mål på hans fjärde match för Skellefteå och han har gjort mål i samtliga matcher han spelat. Ett otroligt facit för finländaren som kan bli guld värd för sitt Skellefteå.

Stark vändning av Frölunda

Skellefteå fortsatte att trycka på, men från ingenstans trampade Max Görtz från egen zon, förbi flera skellefteå-spelare och vid tekningscirkeln avlossade han bössan och satte dit pucken vid Svenssons bortre stolpe.

Efter drygt halva den andra perioden kom även 2-2. Robin Figren kastade en puck mot mål från blålinjen och via Markus Svenssons plockhandske gick pucken i mål. Det såg inte helt otagbart ut det målet och det var utjämnat.

Det skulle dock inte bli några fler mål i den andra perioden och det var helt jämnt målmässigt inför den tredje perioden.

Inför den tredje perioden rapporterade Roger Rönnberg att Christian Bäckman mådde bra efter omständigheterna.

– Bäckman har en kraftig hjärnskakning, men han har inga frakturer och det verkar vara bra efter omständigheterna, sa Rönnberg i C More.

Den tredje perioden inleddes med ett mål efter bara 26 sekunder. Frölundas Pontus Widerström trampade in i Skellefteås zon och pangade dit pucken i närmsta krysset. Ett vackert mål och Widerströms första i SHL.

Det blev svettigt för Lars Johansson i Frölundas kasse i slutet av matchen, men Frölunda höll undan, tog en stark vinst och sin fjärde raka i Skellefteå Kraft Arena, mot hemmastarka Skellefteå AIK.

– Det var riktigt skönt att sätta dit den. Det är en krigarinsats idag. Vi krigar för "Bäckis" och det är riktigt skönt att vi vinner och tar tre poäng, sa Frölundas matchvinnare Pontus Widerström till C More.