Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Skellefteå vill segra i toppmötet mot Frölunda

15 januari 2015 14:28

Skellefteå AIK tuffar på i toppen av SHL och är i det närmaste oslagbara för tillfället. Fullpott har det blivit sedan nyår och dessutom har nyförvärvet Janne Pesonen briljerat hittills. Frölundas form är inte riktigt lika bra, men Mattias Janmark är formstark och vill gärna skjuta tre poäng till bortalaget på torsdagen.


Serieledande Skellefteå AIK har fyra raka fullpoängare i SHL och har befäst sin serieledning.

Efter förlusten mot Linköping dagen innan nyårsafton har Skellefteå gått som tåget i SHL och tagit fullpott poängmässigt. I nuläget är Skellefteå 14 poäng före tvåan i SHL-tabellen HV71, men jönköpingslaget har en match mindre spelad.

I laget senaste match tog Skellefteå revansch mot Linköping och tog en klar seger i lördags. Linköping tog ledningen i matchen, men efter det handlade det mesta om Skellefteå och slutresultatet skrevs till 4-1.

– Det har gått väldigt bra för oss, och det har det gjort på grund av hårt arbete. Gruppen har bestämt sig för hur vi ska spela för att kunna vinna ishockey matcher, sa Bert Robertsson till C More efter matchen.

Janne Pesonen fortsätter att levera och gjorde på lördagen 1+1, vilket även Martin Lundberg gjorde. Sedan Pesonens debut mot Färjestad den sjätte januari har den rutinerade finländaren stått för fyra mål och en assist.

Totalt fem poäng på tre matcher har det blivit och han har även hunnit skjuta elva skott på mål under de tre matcherna. Ett ruskigt bra facit från nyförvärvet och en spelare att hålla ett extra öga på i fredagens toppmöte med Frölunda.

Fixar Janmark trendbrott?

Gästande Frölunda har inte spelat i SHL sedan mötet mot Örebro Hockey förra torsdagen. I den matchen var Örebro det bättre laget och gick ifrån till en 4-0 ledningen innan Mattias Janmark kunde tröstmåla i den tredje perioden.

– Det är tufft, vi står på botten prestationsmässigt på hela säsongen. Ända vägen är upp, vi måste börja spela ishockey. Så enkelt är det, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More efter matchen.

Förlusten var göteborgarnas andra i rad och formen för Frölunda har varit ojämn den senaste tiden. Det har gjort att göteborgarna nu halkat ner till femte plats i SHL-tabellen.

Dock är det endast tre poäng upp till HV71 på andraplatsen, Frölunda har även en match mindre spelad än Linköping och Örebro som ligger framför i tabellen.

Frölundas formstarkaste spelare för tillfället är nyförvärvet inför säsongen Mattias Janmark. Trots lite ojämn form för göteborgarna på sistone har Janmark levererat sju poäng, varav tre mål och fyra assist på de tio senaste matcherna.

Kanske är det just Janmark som ska se till att Frölunda hittar tillbaka till vinnarspåret i torsdagens match mot toppkonkurenten Skellefteå AIK?