AIK
AIK

Theodor Lennström sköt bonuspoängen till AIK

28 januari 2014 21:55

AIK fortsätter att ha Örebro Hockey som favoritlag i SHL 2013/2014. Det kan slås fast efter att laget under tisdag kväll tog sin fjärde seger på lika många matcher. Efter 1-1 fick matchen avgöras på övertid där unge Theodor Lennström klippte in sitt första SHL-mål i karriären för två poäng till AIK.

Matchen på Hovet i Stockholm var om viktiga poäng i SHL-tabellens nedre del när AIK tog emot Örebro Hockey i en match där hemmalaget till sist drog det lägsta strået efter övertidsspel.

I den första perioden föll ett mål när Örebro Hockeys Marko Anttila fortsatte att producera mål och poäng när han efter åtta minuters spel sökte en passning, men när lagkamraterna var markerade tog Anttila saken i egna händer och sköt 0-1 till gästerna. Kvitteringen dröjde till den andra perioden där AIK:s lagkapten Patric Blomdahl parkerade framför mål och styrde in 1-1 precis efter ett avslutat powerplay.

"Vi kom tillbaka bra efter inledningen"

Inga mål föll i den tredje perioden och matchen fick därmed avgöras på övertid. Där klev AIK:s back Theodor Lennström fram efter redan 30 sekunder och sköt sitt första SHL-mål i karriären vilket betydde att Örebro Hockey fortsätter att vara AIK:s favoritmotståndare den här säsongen. Två poäng till hemmalaget som tog sin fjärde seger av fyra möjliga mot Örebro i SHL 2013/2014. Så här kommenterade matchvinnaren Lennström matchen och målet till C More efter slutsignalen:

Vi kom tillbaka bra efter inledningen där Örebro kom ut och spelade fysiskt. Sen gör vi en riktigt bra match. Vi hade många chanser, men vi måste se till att sätta dem bättre.