AIK

Andra raka för AIK

3 mars 2014 21:43

Redan kvalserieklara AIK vill i alla fall skapa sig en god känsla inför det som väntar efter avslutad grundserie. Och de är på god väg. Måndagkvällens vinst på bortais mot febrilt slutspelsjagande Leksand var lagets andra raka.

AIK tog ledningen 14.05 in i den första perioden i Tegera Arena. Christian Sandbergs skott fastnade på en försvarande hemmaspelare, men den gick ut till kedjekamraten Michael Lindqvist vars skott letade sig in i nät bakom Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt, som var tillbaka i spel efter frånvaro i de två föregående matcherna. Alsenfelt såg ett tag ut att ha räddat AIK-forwarden Oscar Ahlströms avslut efter en "köksvägen"-tur runt målet - men videogranskningen efteråt visade att pucken gled in med knapp men tillräcklig marginal. 0-2 var därmed ställningen efter första perioden.

Efter en riktigt tam förstaperiod - med i det närmaste obefintligt med målchanser framåt - ryckte Leksand upp sig i den andra. J20-forwarden Martin Grönberg höll sig framme och stötte först dit reduceringen efter att kedjekamraten Fredrik Händemark grävt fram pucken bakom mål. Därefter kunde Johan Ryno på egen hand 2-2-kvittera i sin comeback mot ett lamt AIK-försvar. Allt talade för likaläge inför tredje - men AIK och backen Jonas Liwing ville annat. Hans dragskott letade sig in i mål fram till 2-3 i den andra periodens sista sekund. Tungt värre för slutspelsjagande Leksand.

Leksand jagade kvittering i den tredje perioden men det blev inte bättre än att Oscar Steen tog död på den jakten genom att med en behärskad backhand lyfta in slutresultatet 2-4 i tom hemmakasse. Därmed har Leksand tre raka förluster och behöver rycka upp sig snarast om laget ska ta en av de sex direktplatserna till slutspelet.

– Vi spelar av tredje riktigt bra. Som helhet gör vi en bra match, sa AIK-backen Jonas Liwing till C More efter matchen.