Hemma
Leksand
LIF
Borta
AIK
AIK

Kan Leksand resa sig mot AIK?

2 mars 2014 16:21

Det blev en nattsvart lördag för Leksand när laget fick resa hem från Skellefteå med 0-7 i baken. Två dagar senare tar man emot AIK hemma i Tegera Arena och siktar naturligtvis på att visa att det endast var ett olycksfall i arbetet.


Leksand och AIK har två segrar var från lagens fyra tidigare möten den här säsongen. Senast de möttes var på annandag jul när matchen gick av stapeln på Globen i Stockholm. Då segrade Leksand med 3-1.

Frågan är hur laget nu kommer att tackla brakförlusten mot Skellefteå? Leksand har dock visat förut att man kan skaka av sig motgångar och komma starka tillbaka.

Det kommer nog också att krävas mot AIK. Stockholmarna är i full färd med att vässa formen inför kvalserien och svarade för en imponerande seger i sin lördagsmatch dör Luleå besegrades med 2-1.

Mattias Janmark avgjorde matchen med sitt mål i tredje periodens slutskede i numerärt underläge.

– Det är jättebra att få lite vinster, även om det inte betyder så mycket i tabellen. Det är skönt att visa det här för hemmapubliken, sa Janmark till C More efter matchen.

Hittar Hersley rätt igen?

Leksands skyttekung, backen Patrik Hersley, har gjort fyra av sina mål under säsongen mot måndagens motståndare AIK. Han blir, som vanligt visserligen, någon att se upp med för stockholmarna.

Det har tätat till sig rejält runt slutspelsstrecket nu. Dalalaget innehar den sjätte och sista platsen just nu men skuggas av såväl Brynäs och MODO som båda ligger en poäng bakom. Dessutom har Linköping börjat blanda sig i striden om direktplats till slutspelet och är bara fyra poäng bakom Leksand.

Stor spänning återstår alltså när SHL 2013/2014 går in i slutveckan. Som vanligt upplevs ishockey allra bäst på plats i arenan. Har du inte möjlighet att följa matchen på plats kan du följa händelseutvecklingen på SHL.se och vå liverapportering från matchen under SHL Arena.