Djurgården
DIF

Play In: Starkt Luleå vann med Sylvegård i spetsen

7 mars 2015 19:50

Luleå kopplade ett starkt grepp om Play In-mötet med Djurgården och vann den första matchen på hemmaplan med 1-0. De låga siffrorna till trots var Luleå det klart bättre laget och det var egentligen gästernas målvakt Mikael Tellqvist som höll nere siffrorna.

De senaste mötena i SHL mellan Luleå och Djurgården har varit heta drabbningar med mycket känslor inblandat. I den första Play In-matchen var det Luleå som hade mest sparat av dessa känslor och spelare som Per Ledin, Jonathan Granström och Emil Sylvegård, som för övrigt bildade kedja ihop, gjorde sitt bästa för att få Djurgårdens stjärnspelare ur balans.

Men de gjorde annat också, det var nämligen Sylvegård som satte periodens enda mål efter 3:46 med ett rappt skott. Ledin stod parkerad framför Mikael Tellqvist som inte såg något av det skottet.

Luleå ägde därefter det mesta som hände i första perioden och Jonathan Sigalet hade exempelvis ett skott i kryssribban.

Luleå mot Tellqvist i andra perioden

Spelbilden var ännu tydligare i den andra perioden där Luleå kontrollerade i stort sett allt som hände på isen. Utom sitt eget målskytte. Tellqvist storspelade förvisso i bortakassen och såg till att Djurgården hade chansen inför tredje där bara ett mål var skillnaden.

– När vi får stopp i spelet så ger vi bort pucken igen och vi får på så vis ingen ny energi. Resultatmässigt är vi absolut med i matchen men för att vinna måste vi höja oss. Just nu är det mest carambolespel där pucken far åt alla håll, sa Djurgårdens Joakim Eriksson till TV12 i pausen.

Men inte blev det bättre i tredje perioden för gästerna som hade oväntat svårt att hävda sig. Luleå avstyrde lätt Djurgårdens försök att komma in i anfallszon och inte ens i slutminuterna blev det något tryck.

Luleå sitter helt klart i förarsätet i den här matchserien och leder med 1-0, precis som slutresultatet alltså blev i den första matchen.