• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Semifinal: Ungtupparna ledde Frölunda till seger

29 mars 2015 20:01

Lukas Bengtsson och Artturi Lehkonen stal rubrikerna i det första semifinalmötet mellan Frölunda och Växjö. Tillsammans var de unga spelarna en stark bidragande faktor till att hemmalaget vann med 4-1 i Scandinavium och är i förarsätet inför kommande match.


– Detta ska bli fantastiskt kul, jag önskar att alla fick uppleva trycket här inne.

Så beskrev Växjös tränare Sam Hallam stämningen i Scandinavium för CMore, bara minuter innan nedsläpp. Väl på isen var det Frölunda som tog grepp om taktpinnen omgående, åtminstone resultatmässigt. Ett snyggt anfall nådde sin kulmen då Artturi Lehkonen vinklade in ledningspucken efter tre minuters spel.

I övrigt präglades den första perioden av böljande spel, tuffa sargdueller - men inte så mycket målchanser. De målchanser som väl kom till kunde i sin tur stoppas av de båda målvakterna, Lars Johansson och Christopher Nihlstorp, vilket låg till grund för ett 1-0-resultat vid periodens slut.

Bengtsson tog för sig

På desperat kvitteringsjakt kom Växjö ut till den efterföljande perioden och dominerade. Under de första nio minuterna fick man spela i powerplay tre gånger om, varav ett förvaltades till ett mål signerat Robert Rosén. Då såg Växjö ut att ha kontroll på matchen och man hade även bud på ett ledningsmål.

Vinden skulle dock vända. I slutet av mellanakten vaknade hemmalaget, och supportrarna på plats, till liv. När Frölunda sedan fick chansen i powerplay så tog den unge backen Lukas Bengtsson, hämtad från Mora IK inför slutspelet, saken i egna händer och satte 2-1 bakom Nihlstorp.

Tre mål av Lehkonen

Tack vare ett disciplinerat försvarsspel och en effektiv finländare kunde Frölunda säkerställa segern i den tredje perioden. Det stod visserligen 2-1 under en lång tid, men Växjö hade svårt att komma till skott och var aldrig riktigt nära en kvittering. I stället satte finlädaren Artturi Lehkonen först 3-1 på en sargretur och därefter segermålet 4-1 efter mål i öppen kasse.

– Klart att det är skönt att göra mål men det är vinsten som är viktigast, sa en ödmjuk, 19-årig hattrickmakare till CMore efter slutsignalen.

Lehkonens målfyrverkeri och Frölundas seger innebär att göteborgarna nu leder med 1-0 i matcher i semifinalserien. Nästa möte spelas på tisdag i Växjö.