Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Semifinal: Fortsätter Frölundas framfart mot Växjö?

29 mars 2015 12:05

Frölunda vann tre raka matcher mot Luleå Hockey och vände därmed kvartsfinalserien och segrade med 4-3 i matcher. Nu väntar semifinal, mot nytt motstånd och frågan är om Frölunda fortsätter att rada upp segrar när det nu vankas den första semifinalsmatchen mot Växjö Lakers.


Frölunda har gått en tuff kvartsfinalrond mot Luleå Hockey men kom ut på andra sidan som segrare efter 4-3 i matcher där det blev 4-2 i den sjunde och helt avgörande kvartsfinalen.

– Man har fått kämpa för varje skär där ute på isen, det har varit jobbigt, sa lagkaptenen Joel Lundqvist efter segermatchen till TV12.

Nu gäller det för Frölunda att ha laddat om batterierna för nu ska man gå in i nästa tuffa batalj. Semifinal väntar mot tabelltrean Växjö Lakers.

– Det ska bli väldigt roligt. Växjö har varit guldfavoriter sedan uppstarten och vi ska göra allt för att sätta käppar i hjulen för dem. Det är ett erfaret lag med många rutinerade spelare. De spelar en fysisk ishockey men utan att söka tacklingar i varje läge. De har också en skicklighetsnivå som är väldigt hög och jag tror att det blir lite annan hockey, säger assisterande tränaren Klas Östman till klubbens hemsida och fortsätter med att analysera matcherna som väntar;

– Jag tror inte att det kommer att bli några målexplosioner. Vi har spelat många täta och tuffa matcher mot dem och en semifinalserie kommer definitivt inte att bli någon skillnad. Men vi är positiva och kan vi få samma stöd i de kommande matcherna som vi har haft hittills, då kan jag garantera att vi ska göra allt som står i vår makt för att säsongen ska fortsätta ett bra tag till.

Sett till statistiken:

Kollar vi in lagens möten denna säsong så finns det en hel del intressanta parametrar att hålla koll på. Frölunda har fördelen sett till seriens fem möten denna säsong då man segrat i tre av dessa. Noterbart är dock att Frölunda vann lagens tre första möten, så det två senaste matcherna har slutat med Växjö-seger.

Vi kan nog räkna med jämna matcher då fyra av lagens fem möten har slutat med uddamålsseger åt något håll, och två matcher har gått till övertidsspel.

När det gäller spelarstatistiken så är det en intressant match i matchen mellan Frölundas back Erik Gustafsson och Växjös forward Liam Reddox. Gustafsson hade en betydande roll för Frölunda i kvartsfinalspelet och bjöd under säsongens fem matcher mot Växjö på fem assist.

Dock kunde han inte stoppa Växjös vindsnabbe forward Liam Reddox som på lagens fem matcher stod för fyra mål framåt. Frågan är om det är den assisterande backen eller målgörande forwarden som drar längsta strået under söndagen?

Kärt återseende för kapten Kallio

Hos Växjö kommer det vara stort fokus på lagkaptenen Tomi Kallio. Kallio har varit med länge och har rutinen som behövs för slutspel. Dessutom var det Kallio som sköt Växjö vidare till semifinal med det avgörande målet i kvartsfinal sex mot Örebro.

Men allra störst fokus blir det på återkomsten i Scandinavium för Kallio. Kallio hade ju ett flertalet fina år i Frölunda och det lär bli speciellt för finländaren att skrinna in i sin gamla hemmaborg för att försöka ta sitt Växjö vidare i slutspelet.

– Jag ser det som en fin utmaning, det kommer bli bra hockey i den här serien och det är något jag ser fram emot väldigt mycket. Jag har länge förberett mig på att vi akn få komma att möta Frölunda i slutspelet, säger han till Växjös hemsida.