Supervändning i Rögles sköna seger

30 oktober 2015 21:24

Rögle stod för en redan klassisk vändning hemma mot Örebro. I den tredje perioden gick man från underläge 1-3 till seger med 6-3, efter bland annat två mål av Almen Bibic.

Rögle kom ut med en ruskig frenesi i hemmamötet med Örebro. Patrick Cehlin prickade bland annat stolpen efter att Julius Hudacek inte fått grepp om ett lurigt skott. Med mindre än tre minuter spelat kom även ledningsmålet, när Dominik Granak bombade in 1-0 för Rögle efter en tekning.

Efterhand kunde ett till en början blekt Örebro flytta upp spelet. Med lite mer än halva perioden spelad fick man chansen i spel fem mot fyra, där Daniel Viksten skickade in kvitteringen bakom en skymd Oscar Dansk. Jordan Smotherman var sedan nära att få ett friläge för Rögle, men det var Örebro som gick till vila i ledning. Detta sedan Libor Hudacek petat in en retur till 1-2 för gästerna.

– De körde riktigt hårt i början och vi släppte in dem lite för lätt i våran zon. De fick åka in med pucken under kontroll. Efter 1-1 kunde vi börja vinna mer närkamper och ta oss in bättre, summerade Daniel Viksten första 20 för C More.

Tre mål på sex minuter

Mittenakten fick bästa tänkbara start för Örebro, som fick chansen i spel fem mot fyra efter bara några sekunders spel. Där tvingades Dansk till en vass parad på Jakub Krejciks backskott och Röglemålvakten hade fullt upp långt in i perioden. Efter tio minuter var skottstatistiken 0-13 till Örebro, men de riktigt klara chanserna var färre till antalet. Med 18.41 spelat kom till slut gästernas 1-3, efter att Viksten lurat bort sin bevakning och gjort sitt andra powerplaymål för kvällen.

Men den till synes trygga Örebroledningen skulle raseras totalt i slutperioden. Där gav Almen Bibic Rögle tidigt hopp, när han efter bara några sekunder skickade in 2-3 förbi en ställd Hudacek. Två minuter kvitterade Jesper Jensen och med klockan på 6.21 satte Jack Connolly 4-3 för Rögle. Målskytten hade då viss hjälp, då pucken tog på Jonas Jalvanti och in Örebromålet.

Den kvicka vändningen fick fart på Rögle. Hemmalaget fortsatte att mala på mot ett vilsett Örebro och med tio minuter spelat var skotten 9-1. Jordan Smotherman fyllde på till 5-3 tre minuter från slutet och i Almen Bibic fastställde segersiffrorna till 6-3 i öppen målbur. Därmed satte Rögle stopp för sin tre matcher långa förlustsvit, något som var efterlängtat.

– Killarna gjorde det bra. De kom ut och vågade spela ut, det är det som har varit problemet tidigare. Allt är möjligt i hockey, summerade Anders Elderbrink segern för C More.