Effektivt Brynäs tog säker seger i Ängelholm

12 november 2015 21:40

Brynäs kom till Ängelholm och tog kommandot direkt, gick upp till en tvåmålsledning i den första perioden, en ledning laget både höll och utökade fram till seger med hela 5-1.

Det var Brynäs som tog kommandot i den första perioden som laget kontrollerade. Ledningsmålet var dock inte direkt frukten av ett frejdigt anfall utan följden av ett mindre lyckat ingripande av hemmamålvakten Oskar Dansk.

Han skulle stoppa en puck som studsade i kortsargen bakom honom, men fick inte kontroll på den och då kom Sondre Olden och bara kunde lägga in pucken i öppen kasse.

Brynäs andra mål av Nick Johnson var däremot ett fint avslut, ett skott strax innanför blålinjen som satt välplacerat invid stolpen.

Oskar Lindblom tog i andra perioden hand om en retur i numerärt överläge och utökade Brynäsledningen till 0-3 och det såg bombsäkert ut för gästerna.

Men Rögle fick in en puck innan pausvilan, ett mål som krävde lång videogranskning. Pucken såg ut att studsa på Brynäsbacken Marc Zanettis ben och in, men i samma ögonblick flyttades kassen ur sin position. Patrick Cehlin fick målet för hemmalaget.

"Vi är effektiva idag"

Men i tredje perioden var det Brynäs som tog kommandot och styrde handlingarna. Rögle hade svårt att skapa något och längst bak stod Bernhard Starkbaum emot allt. När Jesper Ollas styrde in 1-4 halvvägs in i perioden var saken mer eller mindre klar.

Greg Scott satte femman i öppen kasse mot slutet och analyserna gick i symbios från båda lägren efter matchen.

– Vi var för inneffektiva idag, vi har alldeles för många skott i magen på målvakten, vi måste skjuta på sidan och ha kylan i avslutslägena, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C More.

– Vi är effektiva idag och det är den största skillnaden på slutresultatet, fyllde Brynäs Jesper Ollas i.