Stark andraperiod bäddade för Djurgårdsseger

18 november 2015 21:35

Djurgården gick från 1-1 till 4-1 i den andra perioden och kunde till slut vinna med 5-1 mot Rögle. Segerorganisatör var Tomi Sallinen som nu nätade dubbelt upp i en match som var betydligt jämnare än resultatet vittnar om.

Det tog inte många minuter förrän en otäck tackling såg ut att förstöra kvällen för Djurgårdens Markus Ljungh. Alen Bibic gjorde sin första match för Rögle den här säsongen och med en tackling mot Ljungs huvud blev han efter 17 minuter utvisad 5 minuter och matchstraff. Ljungh kunde dock resa sig och fortsätta spela.

– Det är klart att man tänker efter en sekund så att det inte snurrar för mycket i skallen, kommenterade Ljungh till C More.

Innan tacklingen hade Rögle först tagit ledningen, tolv minuter in i matchen. Ledningsmålet kom efter en stark Djurgårdsinledning. Jordan Smotherman hade haft några vettiga byten och något bra läge tidigare men när Connolly snodde pucken vid blå och spelade in till en framåtstormande Smotherman i mitten av banan blev det också mål. Tiden för målet var 12:44 och bara 43 sekunder senare föll nästa mål. Den här gången var det mer symptomatiskt. Målet var Djurgårdens och den kom sedan Robin Alvarez fått åka ett varv runt Röglekassen och sedan från nära håll rakt framför målet pricka in kvitteringen bakom Volden. Djurgården vann skotten med 19-8 men några fler mål blev det inte.

Målkalas i period 2

I den andra hade hemmalaget målkalas. Emil Lundberg satte 2-1 efter fem minuter. Efter en spelvändning satte Lukas Vejdemo 3-1, snyggt framspelad av Markus Ljungh som hade jobbat upp pucken högt upp i offensiv zon med en läcker pass snett bakåt i banan hittat Vejdemo.

I slutet av den andra satte Tomi Sallinen 4-1, ett rappt skott från den vänstra tekningscirkeln.

– Vi fortsätter med det vi gjorde bra i första och har lite mer fokus när vi får avsluten, jag tycker att vi behöver göra det jobbigare för Volden i Röglekassen, sa Markus Ljungh till C More efter den andra perioden.

Rögle gick för reducering tidigt i den tredje och skapade tack vare ett numerärt överläge bra tryck mot Tellqvist och pressen fortsatte även efter att Djurgården blivit fulltaligt. När det kändes som att det hängde ett Röglemål i luften punkterade Djurgården matchen. Det var Tomi Sallinen som samarbetade med Patrick Thoresen i ett väggspel där Sallinen pricksköt 5-1 som sedan blev slutresultatet.

– Vi spelade bra i dag, vi kanske inte var helt redo från början men vi var nog mer aktiva än Rögle, om vi kan hålla det här tempot varje match så har vi god chans att vinna mer, sa tvåmålsskytten Tomi Sallinen efter matchen.