Rögle orkade inte komma ikapp

21 november 2015 21:30

Luften gick ur Rögles febrila kvitteringsjakt i den tredje perioden när Oskar Fantenberg gjorde 4-2 för Frölunda. Rögle saknade effektivitet, och trots mängder av chanser i numerärt överläge stannade laget på två mål och tappar i tabellen.

Det blev en sprakande inledning på matchen, kanske inte som hemmalaget hade hoppats eftersom gästande Frölunda tog ledningen efter bara 51 sekunder. Spencer Abbott höll sig framme på en målvaktsretur och efter en skarp dragning åt höger satte han ur snäv vinkel 1-0 för gästerna.

Frölunda höll i den spelmässiga taktpinnen under perioden, men Rögle hade flera riktigt bra målchanser. Ludvig Rensfeldt var den som hade bäst chanser, men trots flera fina lägen lyckades han inte göra mål. Effektiviteten brast rejält hos hemmalaget som dessutom fick chansen att spela fem mot tre i över en minut men egentligen inte lyckades få till någonting under den tiden. Jo, ett bra läge alldeles i slutet av det numerära överläget, men det borde nog ha varit mer.

Frölunda kontrollerade händelserna förhållandevis bra, men laget hade långt kvar till toppformen:

– Vi spelar rätt aggressvit och bra pressspel, lite många utvisningar, för i 5-5 tycker jag att de inte riktigt hänger med, löd Frölundas Niklas Lasus analys efter den första perioden.

Rensfeldt hade som sagt chanser i den första perioden och i den andra kom utdelningen och det dröjde bara dryga minuten. Det var Sebastian Wännström som stod för grovjobbet när han drog på sig två Frölundaspelare i en soloräd i offensiv zon, vilket lämnade Rensfeldt ensam framför Johansson i Frölundamålet. Rensfeldt gjorde inget misstag utan satte kvitteringen. Men Rögleglädjen blev kortvarig, Frölunda hade uppenbarligen fler växlar att lägga i och bjöd på riktig propagandahockey vid 2-1-målet ett par minuter senare. Abbott, Johnson och Sundström spelade snabbt klapp-klapp i offensiv zon och Sundström satte ledningsmålet.

"Vi blir lite griniga, det här är inte okej"

Frölunda ökade även på till 3-1 efter mål av Lehkonen som från snäv vinkel satte pucken bakom Volden. Effektiviteten fortsatte vara Rögles akilleshäl och laget hade mängder med chanser samt flera lägen i numerärt överläge, bland annat över en minut i spel fem mot tre, utan att lyckas få in pucken. I slutet av perioden satt dock reduceringen. Connolly sköt från den högra tekningscirkeln och Taylor Matson styrde in pucken. Trots att laget låg under ganska kraftigt både i spelet och skotten var Rögles undeläge bara ett mål efter två perioder.

– Vi blir lite griniga och måste inse att det här är inte okej, det kan tagga till en ibland. Jag leder hellre matchen, men ibland måste man bli lite grinig, kommenterade Rögles Sebastian Wännström efter den andra perioden.

Publiken hade långt ifrån gett upp och bjöd på härlig stämning i den tredje perioden och det lyfte hemmalaget. Frölunda tappade tempo och tränaren Roger Rönnberg tog tidig time out i perioden för att samla spelarna. Rögle försökte, Sebastian Wännström var den som var hetast i tredje akten och han fick en del fina lägen, men det var serieledaren som gjorde målen. Oskar Fantenberg satte 4-2 med ett mäktigt skott i det bortre krysset när nästan 13 minuter var spelade och när Rögle plockade ut målvakten på slutet fastställde Johan Sundström slutresultatet 5-2 i tom kasse.

Därmed befäster göteborgarna sin serieledning medan Rögle tappar en placering i tabellen.