Målglatt Rögle bröt HV71:s segersvit

30 december 2015 21:45

HV71 ville fyra nyår med fem raka segrar, men hemmastarka Rögle och Patrick Cehlin ville annorlunda. Minst sagt. Med hög fart och press tvingade man HV71 till misstag och kunde till slut vinna komfortabelt med 6-2. Rögle har nu gjort 13 mål på sina två senaste hemmamatcher.

Förutom några pigga första minuter av HV71, som vunnit fyra raka matcher, var det Rögle för hela slanten i första perioden. Hemmalaget satte hög press på gästerna och stressade dem till misstag. Och det var just ett misslyckat HV71-byte som gav Patrick Cehlin (vem annars?) fritt fram att sätta 1-0 mellan benen på Fredrik Pettersson-Wentzel.

Nio mål på sex matcher

I inledningen av mittakten lyfte HV71 upp spelet, men föll snart tillbaka i samma mönster och Rögle kunde gå ifrån till 4-0. Patrick Cehlins hysteriska målform höll i sig då han i numerärt överläge tog hand om egen retur och satte sitt andra mål för kvällen, sitt trettonde för säsongen och nionde på de sex senaste matcherna. Alexander Lunsjö gjorde sitt första SHL-mål när han ökade på till 3-0 och Emil Kristiensen dundrade in 4-0 i numerärt överläge.

– Jag har inte så mycket att säga. Det är två horribla perioder av oss, konstaterade HV71:s kapten Chris Abbot i C More.

Snabb replik

Det lilla hopp som tändes av HV:s reducering i början av tredje perioden släcktes direkt på tekningen efteråt. Viktor Lindgren snodde åt sig pucken från en HV-back och stängde helt matchen med sitt 5-1-mål, endast fem sekunder efter HV:s reducering. Slutresultatet 6-2 var mer av akademisk karaktär i en match som urartade lite mot slutet då både Patrick Cehlin och Gabriel O`Byrne fick matchstraff.

– Vi jobbar hårt och är noggranna hela vägen, förutom mot slutet då, konstaterade Magnus Bogren, RBK:s assisterande tränare i C More.

HV71:s Simon Önerud var av förståeliga skäl inte lika nöjd med sitt lags insats:
– Så här får det inte se ut, konstaterade han i C More, det är bara att titta framåt och lära oss av misstagen idag.