• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
MODO
MODO

MODO sänkte serieledaren med första bortatrean

6 januari 2016 18:28

Det tog 16 matcher, men slutligen kunde MODO fira tre poäng även på bortais. Mot tabellettan Frölunda kopplade MODO en tidig ledning och höll den fram till seger med 3-4.


MODO fick bästa tänkbara start på det tuffa bortamötet med Frölunda. Hemmalaget öppnade visserligen starkt, med hög fart och flera möjligheter som satte Jonatan Bjurö på prov. Men när Johan Gustafsson stötte Noah Welch avslut på egen försvarare och in i eget mål var det plötsligt 0-1 för MODO.

Blott tre minuter senare utökades den ledningen. Shaun Heshka serverade Per-Åge Skröder fritt fram och norrmannen skickade distinkt in 0-2. Spelmässigt var Frölunda det styrande laget, men ett stabilt MODO höll emot väl i defensiven. Bortsett en kontring för Rosseli Olsen hade Frölunda ont om klara chanser.

– Vi ska fortsätta som vi gör nu. Vi vårdar pucken bra och spelar rakt och enkelt, sade målskytten Skröder till C More efter första 20.

Tuffare blev det dock i mittenakten för Skröder och hans MODO. Redan efter 1.25 skickade Oscar Fantenberg in reduceringen för Frölunda, med ett mål i spel fem mot fyra. Hemmalaget pressade på ordentligt i upptakten och MODO drog på sig nya utvisningar.

"Oerhört stolt över laget"

Men just i numerärt underläge öppnades chansen för gästerna. Patrick Dwyer bröt pucken, gav Peter Öberg fritt fram och 1-3 var ett faktum. Frölunda studsade dock snabbt tillbaka och efter hård press reducerade Spencer Abbott. Den oroliga starten tvingade Andreas Johansson till timeout och MODO växte därefter in i perioden. Närmast ett mål var dock Frölunda och Sebastian Stålberg prickade stolpen i slutskedet.

– Det är jävligt tufft att komma till Scandinavium. Men i fem mot fem tycker jag att vi står upp bra. Håller vi oss på banan i sista ska det mycket till om vi inte ska få med poäng, resonerade MODO:s Peter Öberg för C More.

Gästerna skruvade även åt greppet sex minuter in i trejde, när Gustav Possler bjöds på pucken. Efter att Gustafsson räddat det första avslutet slog Possler in sin egen retur till 2-4. MODO föll efter det tillbaka och bevakade sin ledning mot ett Frölunda som hade svårt att komma till lägen. Stålberg reducerade i slutminuten, men slutsiffrorna skrevs till 3-4.

– Jag tycker inte att vi har den rätta skärpan idag, varken med eller utan puck. Vi gör jättestora misstag på deras mål och bjuder på dem. Det har man inte råd med, summerade den förlorande Frölundatränaren Roger Rönnberg för C More.

Motparten i MODO var klart mer belåten med resultatet.

– Vi har spelat många bra matcher mot många bra lag och idag följer vi vår game plan. I fem mot fem har de ingenting, de kommer in i matchen via sitt powerplay. Jag är oerhört stolt över laget, sade Andreas Johansson till C More.