Malmö fällde mästarna i premiären

17 september 2016 17:35
#MIFFHC

Frölunda kom till Malmö Arena som regerande mästare, men i premiären fick laget se sig besegrat av Malmö. Hemmalaget gick ifrån med tre mål i mittperioden och vann slutligen med siffrorna 3-2.

I premiäromgångens första match tog Malmö emot Frölunda hemma i Malmö Arena. De regerande mästarna klev ut med en hög fart i spelet, en fart som hemmalaget matchade väl. Den första klara chansen gick till Frölunda och Victor Olofsson, som ren med Christopher Nihlstorp stoppades av målvakten. Närmast ett mål i den böljande första perioden var Malmös André Benoit som prickade stolpen.

Ställningen var dock mållös inför mittenakten, men där skulle det tidigt smälla. Redan efter 1.49 dök Konstantin Komarek upp och lyfte in SHL-säsongens första mål till 1-0 för Malmö. Hemmaledningen utökades sedan av Fredrik Händemark, som efter förarbete av Tjärnqvist och Rosdahl satte tvåan i nät.

Samme Händemark skulle även presentera sig på nytt. Med 17 minuter på klockan lurade forwarden bort sin bevakning, vispade till och gjorde sitt andra mål för kvällen. Den starka hemmaperioden gav alltså Malmö ledningen med 3-0 och en härlig känsla inför fortsättningen.

– Jag tycker att vi har fått in bra karaktär i laget, alla kör. Vi har en grym skridskoåkning och bra fart. Det är bara att pumpa på så här, sade tvåmålsskytten Händemark till C More.

Höll undan mot forceringen

Slutperioden bjöd sedan på en total scenförändring. Ett hungrigt och desperat Frölunda klev ut med stor energi, något som återspeglade sig på matchbilden. Gästerna öste på i offensiv riktning och skotten ven kring Nihlstorps målbur.

Målvakten stod länge emot, men i spel fem mot tre kunde Simon Hjalmarsson bomba in reduceringen för Frölunda. Det gav gästerna mersmak och bara minuten senare styrde Joel Lundqvist in 3-2. Avslutningen blev sedan högdramatisk, där Frölunda i slutsekunderna gick över på sex utespelare.

Men Nihlstorp och Malmö höll undan mot forceringen. Laget vann därmed med 3-2 och plockade hem säsongens tre första poäng.