Släkten var värst när Everberg sänkte Rögle

22 september 2016 21:38
#RBKVLH

Topptippade Växjö fick en smakstart på SHL-säsongen när laget tog med sig samtliga tre poäng hem från Lindab Arena. Stora segerorganisatörer var Olli Palola och Röglefostrade Dennis Everberg med två mål vardera.

Det var en fantastisk ljudkuliss i Lindab Arena före nedsläpp och det verkade ge hemmalaget självförtroende. Rögle inledde nämligen klart bäst och skapade flera bra chanser. Det var dock gästande Växjö som tog ledningen. Josh Hennessy slog en fin passning från egen zon som via sargen hamnade på Dennis Everbergs klubba. Röglefostrade Everberg satte fart mot kassen och kunde med ett rappt skott överlista Lars Volden i hemmakassen.

Efter målet var det en jämn matchbild och ett ställningskrig på isen. I slutet av perioden drabbades Växjö av en utvisning som Rögle genom Sebastian Collberg sånär kvitterade på, men gästernas ledning stod sig efter 20 minuter.

– Det är ett ställningskrig där ute. Trots att vi ligger under är det helt okej från oss, sa Rögles Patrick Cehlin i C More.

Den andra perioden var bara 31 sekunder gammal när Växjö utökade sin ledning och det var ett finskt samarbete som ledde fram till målet. Tuomas Kiiskinen hittade Olli Palola som med ett maskerat skott överlistade Lars Volden.

Glädjen var dock kortvarig för gästerna för kort därefter skulle Rögle reducera. I en snabb omställning hittade Sebastian Wennström unge Mathias From som hade farten uppe, åkte sig fri och överlistade Joacim Eriksson med en fin dragning.

Rögle skulle också lyckas kvittera och återigen var Wennström regissör när han spelade fram Felix Schütz som pricksköt in 2-2.

Målfyrverkeriet i den andra perioden var inte över där. Återigen visade den finländske duon Kiiskinen-Palola prov på fin kemi när Kiiskinen på nytt spelade fram Palola som sköt 3-2 till gästerna.

Surrealistisk känsla att vara tillbaka

Det var inte Sebastian Wennström nöjd med för i slutskedet av perioden gjorde han sin tredje poäng och sitt första mål när det var ombytta roller och han spelades fram av Felix Schütz. 3-3 stod sig perioden ut och Wennström var nöjd med sitt lags spel.

– Vi har bra fart på benen och ska fortsätta att ösa på i tredje. De är kanske favorittippade, men vi ska överraska och ta tre poäng, sa han i C More.

Wennström skulle inte få rätt för i den tredje perioden lyckades Växjö tidigt göra 4-3 och återigen var det Dennis Everberg som var målskytt - till Röglefansens förtret. Efter målet böljade matchen fram och tillbaka, men det skulle dröja till slutminuterna innan nästa mål föll. Josh Hennessy hittade Tuomas Kiiskinen som bombade in 5-3 och fastställde slutresultatet.

– Det är lite surrealistisk känsla att vara tillbaka i Lindab, men skönt med tre poäng. Jag känner mycket folk här, men det var härligt att vinna matchen och göra två mål, sa Växjös Röglefostrade tvåmålskytt Dennis Everberg i C More efter matchen.