KHK

Alsenfelt en vinnare i comebacken

21 september 2016 20:55
#MIFKHK

Efter månader av skadefrånvaro var Oscar Alsenfelt på onsdagen tillbaka mellan stolparna. Målvakten firade det genom att hålla nollan, när Malmö besegrade Karlskrona med 3-0 och övertog serieledningen.

Malmö hade redan öppnat sin säsong, men för gästande Karlskrona var det premiärdags på onsdagskvällen. Laget stod även för en pigg start och visade inga tecken på ringrostighet. Emil Larsson och Filip Cruseman hade varsitt fint läge i matchupptakten och Malmö var till stora delar tillbakapressat.

Hemmalaget skulle dock lyfta både sig själva och spelet, där Niclas Hardt hade den första heta möjligheten. Den tilltagande Malmödominansen såg även ut att ge utdelning efter 13 minuters spel. Kim Rosdahl petade då in en retur i nät, men målet dömdes efter videogranskning bort då Mathias Tjärnqvist stört Johan Holmqvist. Tre minuter därpå kom dock ledningsmålet när Konstantin Komarek skickade upp det förlösande 1-0 i Holmqvists nättak.

– Det är tur att min studsar in där, men Kims mål borde ha räknats. Men så är det och vi måste upp i den andra perioden för att spela bättre, sade målskytten Komarek til C More efter första 20.

Serieledare med full pott

Mittenakten inleddes sedan med ett krampaktigt powerplay signerat Karlskrona. Men ju mer perioden satte sig desto mer tog gästerna över, med öppet skottläge för Marcus Paulsson som främsta chans. En storspelande Oscar Alsenfelt höll dock kvar Malmö i ledningen och i periodens slutskede fick hemmalaget chansen i spel fem mot fyra. Där fick Ilari Filppula tid att sikta in sig och skjuta 2-0 i nät.

– Vi har inte kommit upp i vår standard, jag vet inte varför. Men vi leder med 2-0 och det gäller att ladda om för tredje, löd Andreas Thuressons budskap i intervju med C More.

Slutperioden blev ett beställningsjobb av Malmö. Karlskrona tryckte till en början på och stoppades återigen av Alsenfelts fina parader, men efterhand ebbade gästernas press ut. Thuresson kunde definitivt avgöra i öppen målbur och fastställde i slutskedet Malmös segersiffror till 3-0.

Skånelaget har nu full pott efter två spelade omgångar och toppar därmed serien. Ett stort tack till det ska Oscar Alsenfelt ha denna kväll. Målvakten gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro, något han firade med hållen nolla och 31 räddningar.

– Jättekul! Jag var riktigt nervös idag, det var en sån där match där man kände att man måste vara bra. Så det var extra skönt idag, log Alsenfelt för C More.