Matchstraffet blev Frölundas väckarklocka

24 september 2016 21:43
#FHCBIF

Brynäs såg ut att förlänga sin fina formtopp, men när Frölunda klarade av ett fem minuter långt numerärt underläge i den andra perioden vände matchbilden. Därefter var det de regerande mästarna som reste sig högst och tog sin första seger för säsongen med 3-1 i Scandinavium.

Brynäs har hittat en formtopp som ingen annan i inledningen av den här säsongen. Segern med 7-2 hemma mot Frölunda på fredagen vittnade om det. Dagen efter skulle de regerande mästarna i sin tur få chans till tidig revansch, men så fort pucken släpptes lät Brynäs självförtroendet tala för sig självt.

Hemmamålvakten Johan Gustavsson fick tidigt mycket att stå i när Brynäs satte av för sina rappa attacker. Länge skötte han sig fläckfritt, men när gästerna fick ett numerärt överläge när nästan 15 minuter var spelade kunde inte ens Gustavsson stå emot vad som komma skulle.

Målet i sig var ren njutning för ett objektivt hockeyöga. Brynäs förvaltade att man var en man mer på bästa sätt, och Jonathan Granström blev lämnad fri i mitten av offensiv zon. Framspelad av Oskar Lindblom sköt Granström – som gjorde 11 poäng på 11 matcher i slutspelet förra säsongen – ett direktskott som skickade pucken rakt upp i nättaket. Därmed fördel Brynäs efter 20 minuters spel i Scandinavium.

Matchstraff för Sigalet

Den andra perioden fortsatte med två lag som drog jämnt skägg, i vart fall om man ser till spelet. Framförallt Frölunda ryckte upp sig i jakt på en kvittering och närmast kom backen Jonathan Sigalet när han smög upp vid bortre stolpen, utan att få önskad träff på skottet när passningen kom.

Den nämnde Sigalet skulle dock skriva in sig i rubrikerna kort därefter, om än i en helt annan bemärkelse. Med nästan tolv minuter spelade av perioden delade han ut en tackling som Brynässpelaren Jesper Jensen inte förmådde värja sig mot. Jensen blev till synes rejält omtumlad och åkte med svajiga ben av isen. Sigalets dom blev fem minuters utvisning + matchstraff.

Frölunda klarade av det fem minuter långa numerära underläget på ett imponerande vis, vilket gav dem energi nog att ta sig tillbaka in i matchen igen. Med kort tid kvar av mellanakten såg Joel Lundqvist, lagkaptenen, till att skicka in 1-1-pucken efter en snabb kontring från Frölundas håll.

Repade sig aldrig

Hemmalaget gav sig självt en drömstart i den tredje perioden. Johan Sundström, en av de mest framträdande spelarna i matchen och i synnerhet i den avslutande perioden, tog saken i egna händer när han snärtade iväg pucken i bortre krysset från vänsterhåll.

Brynäs repade sig aldrig efter det. Man gjorde ett sista försök genom att ta ut målvakten till förmån för en extra utespelare mot slutet, men effekten blev att Frölundas Mats Rosseli Olsen kunde punktera matchen med sitt 3-1-mål.

– Vi faller lite på oss själva. Men Frölunda är ett bra lag, det ska man ha klart för sig, sa Brynäs tränare Thomas Berglund till C More efter slutsignalen.