KHK

Karlskrona bortaslog Djurgården - Rohdin tvåmålsskytt

28 september 2016 21:35
#DIFKHK

En stark andraperiod bäddade för en klar Karlskrona-seger på onsdagskvällen, när man besegrade Djurgården med 4-0. Joachim Rohdin blev tvåmålsskytt för gästerna, som plockade sin andra raka seger.

Inledningen på Hovet var en rafflande och intensiv sådan. Dryga nio minuter in i perioden hade Djurgården en puck i nät genom Marcus Davidsson - som efter videobedömning konstaterades ha gått in genom en avsiktlig spark.

Efter det bortdöma målet fick Djurgården en rejäl klick energi och pressade Karlskrona-kassen intensivt, med flera klara lägen att ta ledningen utan resultat. Gästerna fick även de en längre period av intensivt pressande i powerplay, men efter 20 spelade minuter lös målen med sin frånvaro.

– Vi kunde ha fått med oss ett mål, vi hade en del lägen i powerplay. Men Djurgården får ju ett bortdömt också, så vi får väl vara nöjda med 0-0, sade Karlskronas Mattias Guter till C More i periodpausen.

Rohdin aktiv i Karlskrona-dominans

Gästerna från Blekinge klev in i mittakten starkt och skulle fullkomligt dominera. I början och slutet av perioden målade man dubbelt upp - och det mest anmärkningsvärda var att Joachim Rohdin, som på förhand har visat att han trivs extra mycket mot just Djurgården, satte två. Djurgården hade svårt med att skapa längre anfall, mot ett välorganiserat bortaförsvar, och förlorade perioden klart.

– Vi får ta ett ordentligt snack, det är inte bra det som sker där ute, 4-0 i baken. Vi måste få stopp på den negativa spiralen, sade hemmalagets lagkapten Henrik Eriksson till C More i pausen.

Debutnolla för Jönsson

I den tredje perioden kom Djurgården ut som ett nytt lag och skapade klart vassare målchanser. Närmast var Lukas Vejdemos styrning på Markus Ljunghs passning, men inte ens den skulle spräcka KHK-debuterande Johannes Jönssons nolla på onsdagen. Därmed plockade Karlskrona sin andra raka seger, medan Djurgården fortfarande får vänta på att få segerjubla framför sin hemmapublik.