Skickligt Brynäs kämpade ner Örebro

29 september 2016 21:38
#ÖREBIF

Brynäs såg till att Örebro inkasserade sin tredje raka förlust i SHL och att de därmed fortfarande är poänglösa. Gästernas Kevin Clark var matchens gigant när resultatet skrevs till 3-5.

Det gick ordentligt fort direkt efter att pucken släppts. Brynäs spelade kortpassningsspel och Jonathan Pudas avslutade ett snyggt anfall med ett välplacerat skott.

Men Örebro replikerade omgående. Kalle Olsson jobbade fram pucken till en helt fristående Siim Liivik som även han pricksköt. Pucken satt otagbart i krysset bakom Felix Sandström.

Brynäs blev mer och mer det något vassare laget och Kevin Clark gav återigen gästerna ledningen innan paus.

"Viktigt för vårt självförtroende"

Målen fortsatte att trilla in i andra perioden. Oskar Lindblom utnyttjade ett numerärt överläge och satte 1-3 för Brynäs. Petr Zamorsky, som gjorde säsongsdebut för Örebro, bombade efter det in en reducering via en Brynäsförsvarare innan gästerna slog till igen, Johan Alcén målskytt den gången.

Örebro fick närkontakt efter ett sent mål i numerärt överläge.

– Det sista målet var viktigt för vårt självförtroende. De spelar med en hög box så vi hade pratat om att försöka få ner den till kassen, sa målskytten Daniel Viksten till C More.

I tredje försökte hemmalaget verkligen, men Brynäs stretade emot. När så Ponthus Westerholm satte 3-5 med ungefär fem minuter kvar kändes det klart. Nyförvärvet Kevin Clark såg återigen vass ut och kommer att göra stor nytta för Brynäs i vinter.

– Vad ska jag säga, en jämn match, men ändå känns de vassare när de kommer in i anfallszon. De är skickliga och vi kommer inte åt dem riktigt. Klart jag hade önskat mig mer poäng, men det är bara att bita ihop, kommenterade Örebros tränare Kent Johansson insatsen till C More efteråt.