Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Lerg förlängde Linköpings förlustsvit

29 september 2016 21:47
#RBKLHC

Bryan Lergs fina form håller i sig. På torsdagen sköt amerikanen segern till Rögle med sitt 3-2 i förlängningen hemma mot Linköping, som föll för fjärde matchen i följd.


Ett formsvagt Linköping gästade på torsdagskvällen Rögle i Lindab Arena. Den första riktigt heta målchansen gick till gästerna och kaptenen Niklas Persson, som ur fritt skottfält avslutade precis utanför Oscar Dansks stolpe. I den andra riktningen serverade Dominik Granak lagkamraten Patrik Cehlin en fin chans, men även där träffade inte skottet mål.

Med drygt tio minuter spelat kom slutligen ledningsmålet, när Emil Kristensen Löjborg rundade målet och tryckte in 0-1 för Linköping. Rögle replikerade kort därpå och Mathias From spelade fint fram Sebastian Wännström till kvitteringen. Daniel Sylwander hade sedan ett friläge i numerärt underläge, men stoppades av Marcus Högberg. Istället kunde Andrew Gordon i periodens slutskede återge Linköping ledningen till 1-2 med ett skott som Dansk tappade in.

– Jag är inte riktigt nöjd. Vi leder med 2-1, men jag tycker att vi tappar pucken på många farliga ställen. Rögle är bra att kontra och får flera bra lägen, summerade Kristensen Löjborg första 20 för C More.

Gjort tre mål på två senaste matcherna

Mittperioden bjöd sedan på fin chans för gästerna och Mathis Olimb, som framför ett vidöppet mål sköt över. I övrigt var det ont om klara lägen, även om båda lagen försökte. Sebastian Karlsson hittade för Linköpings räkning in till Henrik Törnqvist framför mål. Dansk stod för en räddning och resultatet 1-2 stod sig till tredje.

– Visst leder de på tavlan, men vi leder ändå matchen på ett annat sätt. Vi är snäppet hetare därute och vi måste bara sätta dit puckarna, menade Rögles Patrik Cehlin i intervju med C More.

I tredje skulle det sedan bara dröja 1.57 innan Röglelagkapten Christopher Liljewall utjämnade i röran framför Högberg. Matchen fick en tempohöjning och det svängde fram och tillbaka. Cehlin kom igenom i ett friläge för Rögle, samtidigt som Vilmos Gallo brände öppet mål för Linköping.

Likaläget stod sig matchtiden ut och förlängning fick avgöra. Där snodde Bryan Lerg åt sig pucken, gjorde bort Högberg och lade in 3-2 i nät. Vinsten gav Rögle bonuspoängen och innebar samtidigt Linköpings fjärde raka förlust. För Lergs del var det nyförvärvets tredje mål på de två senaste matcherna.