Linköping tog första segern för säsongen

1 oktober 2016 18:20
#BIFLHC

Linköping plockade med sig tre efterlängtade poäng i bortamötet mot Brynäs när man vann med 2-1. Stor matchhjälte blev målvakten Jacob Johansson som bjöd på flertalet högklassiga räddningar.

Det var en fartfylld första period vi fick se när Brynäs tog emot Linköping. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade bra fart under skridskorna. Allt eftersom tog gästerna över spelet en aning och därför var det inte överraskande när Anton Karlsson smällde in 0-1 från sin backplats.

Men Brynäs skulle replikera. Marcus Ersson sköt och i tumultet framför mål gick pucken in i mål via byxan på Ponthus Westerholm.

Storspel i kassen av Jacob Johansson

Det jämna spelet fortsatte en bit in i andra perioden innan hemmalaget tog över allt mer, och då fick Linköpings målvakt Jacob Johansson kliva fram. Gästernas burväktare bjöd på flertalet högklassiga räddningar och höll Linköping kvar i matchen när Brynäs pressade på. Hemmalaget skapade en hel del när Linköping drog på sig flera utvisningar i rad.

Och Johanssons insats repade mot hos gästerna som kom ut med en betydligt bättre offensiv lusta i den tredje perioden. När dessutom Linköping fick sin första chans i numerärt överläge så satt 1-2 i nät genom Henrik Törnqvist som styrde in Petter Hansson skott.

Brynäs satsade sedan allt framåt för en kvittering men efter ett flertal duster så slutade det hela med att Linköping fick spela fem mot tre i slutet av matchen, och då kunde man också stänga butiken och segra med 1-2 och därmed ta sin första seger för säsongen.