Malmö vann mäktig derbybatalj mot Rögle

1 oktober 2016 18:44
#RBK-MIF

Derbyt mellan Rögle och Malmö innehöll det mesta. En massa mål, heta känslor och dubbla matchstraff. Trots tidig Rögleledning med 2-0 gick Malmö segrande ur striden med 6-7.

– Vi har hamnat i underläge i alla matcher hittills, men det vill vi ändra på idag. Det kräver mindre energi att spela i ledning, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C More inför nedsläpp.

Han fick sin vilja igenom. Det stod 2-0 på tavlen redan efter 2:45. Sebastian Collberg gjorde första målet med en fräckis när sköt in pucken från en position bakom förlängd mållinje och vid andra hittade Ludvig Rensfeldt en till synes enkel lucka under armen på Christopher Nihlstorp.

Men Malmö spelade upp sig och Rögle fick inte spela i ledning så länge. Genom backmål av Johan Ivarsson och Nils Andersson var det kvitterat efter lite mer än halva perioden.

Bryan Lerg, som fått en fin start i SHL, satte sedan Rögle återigen i förarsätet på ett friläge. Men i slutet av perioden ådrog sig hemmalagets Daniel Sylwander matchstraff efter en tackling och Malmö utnyttjade det fem minuter långa numerära överläget, Frederik Storm målskytt fram till 3-3.

Proppen fortsatt urdragen

Efter att publiken fått pusta ut i pausen fortsatte Malmö i numerärt överläge och hittade rätt inte bara en - utan två gånger till. Robin Alvarez och Ilari Filppula gjorde målen som också föranledde att Rögle bytte målvakt från Oscar Dansk till Lars Volden.

Men inte ens det hjälpte. Kim Rosdahl satte 3-6 med en fin backhand. Rögle reducerade till 4-6 genom Sebastian Wännström och strax efter var det Malmös tur att drabbas av ett matchstraff när Ilari Filppula tacklade Jack Connolly. Det fem minuter långa överläget blev dock resultatlöst för Rögle.

"Det var en märklig match"

Den här matchen hade redan visat att allt kan hända och därför kom inte Rögles rivstart i tredje som någon överraskning. Sebastian Wännström satte 5-6 efter - 56 sekunder.

Men en hemmautvisning senare var det 5-7 på tavlan. Målskytten Andre Benoit noterades för inte mindre än ett mål och fyra assist i matchen.

Dramat fortsatte med fem mot tre för Rögle i 1:20. Trots ett antal fina lägen resulterade det inte i något mål.

Men med sex minuter kvar satte Patrick Cehlin 6-7 och det var alltså gott om tid för en forcering. Rögle hade flera numerära överlägen och ett konstant tryck i slutet, men Malmö höll undan och tog sin femte (!) raka fullpoängare i SHL-inledningen.

– Det var en märklig match med en massa mål och utvisningar. Men vi tar alla segrar vi kan få. Så många poäng händer inte så ofta att jag gör så det är bara att tacka och ta emot, sa Malmös Andre Benoit till C More.