Hemma
Linköping
LHC
Borta
Leksand
LIF

Linköping tog säsongens första hemmaseger

6 oktober 2016 21:32
#LHCLIF

Det var en jämn och tät tillställning vi bjöds på från Saab Arena. Lagens respektive burväktare såg till att det endast stod 1-1 efter 60 minuter och matchen fick avgöras i förlängning. Där såg hemmalagets Sebastian Karlsson till att skjuta bonuspoängen till Linköping.


Linköping hade det mesta av spelet i den första perioden hemma mot Leksand. Den första akten skulle inte heller bjuda på några mål, mycket tack vare Leksands burväktare Atte Engren som räddade samtliga 10 skott från Linköping.

– Det är ganska bra försvarsmässigt och vi håller dem på utsidan som vi sa innan matchen. Vi måst dock ta tillvara på chanserna när vi väl får dem. Vi går inte ut med något superbra självförtroende. För oss handlar det om att jobba hårt, sa Leksands Jesper Ollas i C More.

Om det var mycket Linköping i den första perioden var det ombytta roller under stora delar av den andra. Leksand skapade flera bra chanser och hade bud på både ett och två mål. Det var dock hemmalaget som skulle ta ledningen. Atte Engren räddade först försök från både Broc Little och Niklas Persson, men Emil Sylvegårds försök kunde han inte rädda.

– Vi måste vara rädda om pucken och komma mer samlade när vi dumpar pucken. Vi ska försöka få fast pucken mer i deras zon. Vi var lite nonchalanta stundtals i andra och det var inte bra. Det var skönt att näta och ett viktigt mål, sa Linköpings Emil Sylvegård i C More.

Karlsson fixade bonuspoängen

I den tredje perioden fortsatte Leksand att skapa oreda hos hemmalaget. Det gav till slut resultat när Martin Karlsson hittade en lucka bakom Jacob Johansson. 1-1 stod sig sedan perioden ut och matchen fick avgöras i förlängning. Där klev hemmalagets grovjobbare Sebastian Karlsson fram och styrde in 2-1 förbi Engren.

– Det var skönt att vinna på hemmaplan. Det hade varit skönt med tre poäng, men alltid viktigt med en seger. Leksand gör en jättebra match, vi får vara nöjda med två poäng, sa matchhjälten Karlsson.

Segern var Linköpings första på hemmaplan den här säsongen medan Leksand alltjämt får vänta på sin första seger i återkomsten till SHL.