Skön seger för Örebro mot Malmö

8 oktober 2016 21:42
#ÖREMIF

Första trepoängaren är ett faktum, men den kom inte gratis för Örebro. Laget gick visserligen mot en komfortabel seger. Malmö svarade dock för ett starkt försök i tredje perioden i matchen som slutade 5–4 till Örebro. Det var Örebros första trepoängare för säsongen.

Örebro har varit ett lag i brygga så här långt denna säsong, och Malmö har gått som tåget. Mot bakgrund av det var det en intressant matchutveckling som visade sig när de möttes i Behrn Arena.

Visserligen var det jämnt till en början och båda lagen hade bud på ett ledningsmål. Men när Örebro väl fick in 1–0 genom Petr Zamorsky lossnade det för nästjumbon i SHL. Snart kom 2–0 av Bobbo Petersson och 3–0 av Greg Squires, redan innan den första perioden hann ta slut. Då fick Christopher Nihlstorp, målvakten i Malmö, nog och ersattes av Oscar Alsenfelt mellan stolparna.

Precis innan periodpaus lyckades Malmö dessutom spräcka nollan. Ett viktigt mål till 3–1 av Ilari Filppula i spel fem mot tre.

"Vi har mycket kvar att bevisa"

Ett inspirerat och energifyllt Örebro fortsatte sedan att trumma på som i den första perioden. Oscar Alsenfelt fick också visa sig mänsklig till följd av det, då han släppte in Andreas Erikssons styrning mitt i perioden. Det innebar 4–1, men ketchupflaskan var inte slut där.

Joel Mustonen avslutade ett snyggt anfall med att göra 5–1. Men liksom i den föregående perioden fick Malmö det sista ordet. Det här gången blev Andreas Thuresson målskytt då han vallade pucken via en Örebrospelares skridsko, in i nät.

– Vi har mycket kvar att bevisa, för vi har knappt varit ute på banan i 40 minuter nu. Tur att vi har 20 minuter på oss att vända på det här, sa Andreas Thuresson till CMore därefter.

Brutna trender

Ledningen med 5–2 till trots, skulle Örebro få det hett om öronen i den tredje perioden. Malmö gjorde nämligen 5–3 tidigt då Rhett Rakhshani fick in sitt första mål i sin nya klubb, och gästerna fortsatte att trycka på. Med några minuter kvar kom även 5–4-målet, igen med Rakhshani som målskytt, men Örebro kunde hålla undan efter det.

För Örebro innebar det två sköna saker: Att laget nu har vunnit på hemmaplan för första gången denna säsong, och att första trepoängaren också är kommen.