Femetta för målmaskinen HV

8 oktober 2016 18:45
#HV71DIF

HV71:s fina målform håller i sig. På lördagen skickade laget fem nya puckar i nät, när Djurgården besegrades med klara 5-1. Simon Önerud gjorde två av målen och HV tog sin tredje raka seger.

Med en fjärdeplats i tabellen och med två raka vinster tog HV71 emot Djurgården hemma i Kinnarps Arena. Hemmalaget öppnade piggt och Filip Sandberg satte tidigt Mikael Tellqvist på prov. Målvakten stod emot den gången, men i periodens slutskede skulle Djurgården få replikera två gånger om. Simon Önerud och säsongsdebuterande Erik Christensen slog båda till i numerärt överläge och HV hade 2-0.

– Vi åker runt och gömmer oss, vi är inte riktigt där och spelar. Vi måste börja visa oss och släppa puckarna tidigare, sa Djurgårdens Emil Johansson till C More efter första 20.

Gästerna hade det fortsatt tufft i upptakten av mittperioden. HV satte press på Djurgården, som tog timeout och fick livliga instruktioner av tränare Robert Ohlsson. Det gav dock inte önskad effekt, för HV-pressen höll i sig och med 10.06 på klockan forserade Mattisa Tedenby in 3-0.

"Vi ställer högre krav på varandra"

Djurgården såg där uträknat ut, men repliken skulle snabbt komma från gästerna. Passning från Jonathan Davidsson lade upp för brorsan Marcus och bara minuten efter Tedenbys 3-0 satt reduceringen i Fredrik Pettersson-Wentzels kryss. HV lyfte sig mot slutet av perioden och Lias Andersson hade bland annat chansen att utöka från straffpunkten.

– Jag tycker att vi börjar bra i den första perioden. Vi gör det bra också tidigt i andra, men sista sju-åtta minuterna tappar vi lite och då gör de ett mål också, resonerade Tedenby för C More.

I slutperioden gick sedan HV ut och stängde igen matchen omgående. Ett misstag av Djurgården bjöd Simon Önerud på friläge och Jönköpingssonen gjorde sitt andra mål för kvällen. En stund senare fyllde Lawrence Pilut på till 5-1 vilket även blev segersiffrorna för HV71 som hade bud på mer. Laget står nu på tre raka vinster och har på dessa matcher gjort 16 mål.

– Vi ställer högre krav på varandra i år. Sen har vi varit samlade med laget hela sommaren och byggt upp en bra gemenskap. Vi jobbar stenhårt för varandra, berättade tvåmålsskytten Önerud för C More.