Färjestad gick segrande ur den jämna striden mot Luleå

15 oktober 2016 21:35

Det var en jämn drabbning mellan Luleå och Färjestad. Att målsiffrorna hölls nere var mycket tack vare Joel Lassinantti och Lars Haugen. Och i den matchen gick Haugen segrande och gästerna får därmed åka hem till Karlstad med tre poäng.

Det var en jämn inledning mellan Luleå och Färjestad. Men bortalaget tog ledningen med både 1-0 och även 2-0. Jonas Holös stod för det andra målet efter att Magnus Nygren tagit pucken in i offensiv zon med ett par läckra dragningar och serverade Holös pucken som kunde sätta den bakom Lassinantti. Innan perioden var slut fick hemmalaget in en reduceringspuck.

– Vi får till några långa anfall mot dem men sen är det surt att vi släpper in 1-0 målet där. Men överlag tycker jag det är en bra period sa Alexander Johansson till C More.

Det var Luleå som var närmast att få in en kvitteringspuck i början av den andra perioden. Efter slarv av Luleåförsvaret så lämnade Lassinantti en retur som gjorde att John Persson kunde göra 3-1 till gästerna i öppet mål. Luleå pressade på men Lars Haugen såg till att Färjestad kunde behålla ledningen inför den sista perioden.

Haugen såg till att gästerna åkte hem med tre poäng

Den var fortsatt jämnt in i det sista men det blev inga mer mål, mycket tack vare Lars Haugen i Färjestadmålet.

– Det var en tuff match. Det var många skott som träffade egna klubbor och det kändes som det flög puckar lite överallt. Lite flyt också men skön vinst sa Lars Haugen till C More.