Hudácek nollade Djurgården

15 oktober 2016 18:30
#DIFÖRE

Uppoffrande försvarsarbete och lysande målvaktsspel bäddade för tre nya poäng när Örebro besegrade Djurgården på Hovet. Närkelaget plockade sin tredje raka seger, medan Djurgården åkte på sin tredje raka förlust.

Djurgården inledde klart piggast i mittenmötet mot Örebro på lördagen. Redan i det första anfallet skapades vassa lägen, men man gav istället gästerna chansen att öppna målskyttet, då Daniel Brodin visades ut. Och det var just ett powerplay som skulle ge Örebro vittring och ledningen i matchen, när Marcus Weinstock plockade upp en lös puck och skickade in ettan bakom Mikael Tellqvist. Ställningen höll sig perioden ut, i en förstaakt som annars var chansfattig.

– Matchen står väl och väger tycker jag. Jag tycker att vi sätter press på dem som vi ska, sen kanske vi inte fullföljer pressen på det viset vi ska, men vi har intentionerna där och vi försöker, förklarade Djurgårdens Mikael Ahlén till C More i pausen.

Uppoffrande försvarsarbete

Mittperioden var jämn och tät, men farligast lägen hade Djurgården. Efter flera utvisningar på gästerna hade hemmalaget en god möjlighet att sätta dit kvitteringspucken - men Julius Hudácek spikade igen butiken och höll nollan perioden ut. Istället fick han se sitt lag sticka upp i en snabb spelvändning, där Daniel Viksten hittade luckan bakom Mikael Tellqvist och vi hade 2-0 för gästerna efter två spelade.

Tredjeperioden var en ensidig historia. Djurgården matade på och skapade en myriad av målchanser, men med en kombination av ett strålande målvaktsarbete och uppoffrande försvarsspel, skulle Örebro plocka sin tredje raka seger. Sista ordet fick Kalle Olsson, när han från egen zon skickade in 3-0 i öppen bur.

– Det kändes väldigt bra idag. Vi spelade bra över 60 minuter - vi gick inte ner i tempo och spelade uppoffrande, vilket hjälpte mig väldigt mycket, sade målvaktshjälten Julius Hudácek till C More efter matchen.