HV71

Tre nya säkra poäng för HV71

15 oktober 2016 18:25
#RBKHV71

HV71 satte gasen i botten mot Rögle under lördagen och visade sig vara det starkare laget denna kväll när man segrade i Lindab Arena med 4-1.

Rögle skrinnade in på isen i Lindab Arena till stort publikstöd trots fyra raka förluster i ryggen. Men spelet fick man inte att stämma inledningsvis utan istället var det gästande HV71 som tog tag i taktpinnen.

Kevin Stenlund prickade in 0-1 från snäv vinkel och kort därefter styrde Teemu Laine in 0-2 i spel med en man mer på banan.

Rögle var inte i fas i inledningen av matchen men kom igång ju allt mer den första perioden led och stundtals fick man bra press mot Fredrik Pettersson-Wentzel i gästernas kasse.

Många utvisningar för Rögle

Matchen kom dock att hetta till rejält. Det dröjde inte länge i andra perioden innan det brakade loss ordentligt mellan lagen och gruffet som uppstod slutade med matchstraff för Rögles Kevin Marshall. Det numerära överläget kunde dock inte HV71 utnyttja, utan istället bet Rögle tillbaka senare i perioden när Mattias From reducerade till 1-2.

Men hemmalaget hade problem med humöret denna kväll och fortsatte att dra på sig utvisningar och när Bryan Lerg satt på botbänken styrde Martin Thörnberg in 1-3 kort efter Rögles reducering.

Rögle slet sedan som djur för att komma in i matchen igen och man hade bland annat ett spel i en minut fem mot tre utan utdelning. Mycket tack vare att HV71 visade upp en oerhört tät defensiv som gav hemmalaget problem i sina anfallsförsök.

HV71:s styrka i egen zon tog också udden av hemmalaget och mot slutet kunde gästerna endast spela av matchen och inkassera tre nya poäng efter seger med 1-4 sedan Lias Andersson satt sista målet i tom bur.