Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Luleås start fick serieledaren på fall

18 oktober 2016 22:00
#LHFMIF

Med tre mål på de inledande sju minuterna stod Luleå för en riktig rivstart hemma mot Malmö. Serieledarna närmade sig under matchens gång, men tvåmålsskytten Petter Emanuelsson avgjorde till 4-2.


Det visades ingen pardon när Luleå klev ut inför hemmapubliken på tisdagskvällen. Redan efter 1.28 pressade Anton Hedman in 1-0 bakom Malmös Oscar Alsenfelt efter en tilltrasslad sitaution. Det målet satte nivån för den första perioden.

I spel fem mot fyra bet sig Luleå fast i offensiv zon och Petter Emanuelsson skickade in 2-0 i nät. Trean dröjde heller inte länge och efter en svag Malmörensning fiskade Christian Jaros upp pucken, siktade in sig och hittade nätmaskorna. Målet innebar 3-0 för Luleå och matchen var då inte ens sju minuter gammal. Malmö hämtade sig från den chockartade starten, men hade svårt att komma till lägen första 20.

– Vi rör på fötterna och hjälper varandra bra. Vi tar pucken mot mål och skapar situationer. Det är viktigt för oss att inte gå ner i tempo, utan fortsätta som nu, betonade Luleås 1-0-skytt Hedman för C More.

"Får jobba med att döda matcherna bättre"

Tidigt i den andra perioden skulle dock Malmö få kontakt. Efter ett fint fem mot fyraspel studsade en puck fram till Rhett Rakhshani, som med ett direktskott bombade in reduceringen. Målet fick fart på gästerna, som öste på framåt och Frederik Storm kom till ett mycket bra läge som Filip Gustavsson stoppade.

– Det är bara att fortsätta spela vårt spel. Där är det en fördel att ha vunnit ganska mycket, då har man ett bra självförtroende i grunden. Vi vet att vi kan göra mer än tre mål, sade Malmökaptenen Erik Forssell hoppfullt till C More inför tredje.

Där skulle även avståndet fortsätta att minska, för efter fyra minuters spel krutade André Benoit in 3-2 i numerärt överläge. Malmö hade ett klart övertag i periodupptakten och Storm höll sig på nytt framme med en god möjlighet. Pressen avtog dock ju längre det led och ett smart spelande Luleå kunde stänga igen mot slutet. Efter att Andreas Thuresson misslyckats med en dragning på offensiv blålinje avgjorde Emanuelsson till 4-2 med sitt andra mål för kvällen.

– Första perioden går vi ut och visar en offensiv som jag tycker ser bra ut. Sen successivt blir vi lite stressade och det får vi jobba med. Att kunna döda matcherna bättre, analyserade den vinnande Luleåtränaren Stefan Nilsson för C More.