Skellefteå tog andra raka vinsten

18 oktober 2016 21:35
#LIFSKE

Skellefteå lyckades hålla fast vid vinnarspåret och städade på tisdagen undan Leksand utan besvär. Segersiffrorna skrevs till 1-6, sedan Joakim Lindström och Pär Lindholm gjort två mål vardera.

Både Leksand och Skellefteå kom till spel med varsin seger i ryggen och hoppades surfa vidare på den framgången. Tidigt var det gästerna som kopplade på i offensiven och Atte Engren i Leksandsmålet satte på flera prov.

Närmast var Fredrik Lindgren med ett skott ur snäv vinkel, ett avslut som Engren styrde undan. Med klockan på 18.36 kom slutligen ledningsmålet för Skellefteå. Jesper Olofsson fick fritt fram med Engren, lurade bort målvakten och lyfte in 0-1 med en backhand.

Mittenakten var till en början pigg från Leksands håll, men ganska snart skulle Skellefteå växla upp. Joakim Lindström hittade fint in till en omarkerad Tim Söderlund, som stående mitt i slottet direktsköt 0-2. Bara två minuter därpå skulle framspelaren Lindström förvandlas till målskytt, när han slog till från central position till 0-3.

SHL-debutanten tröstmålade för Leksand

Leksand var i det här läget ett lag med en rejäl uppförsbacke framför sig. Jesper Ollas testade med ett rappt skott efter vunnen tekning, men Gustaf Lindvall agerade tryggt i Skellefteåmålet. I numerärt överläge kunde Lindström sent i perioden pricka sitt andra mål för kvällen och gästerna gick till vila i fyramålsledning.

– Första tio är det vår period, sen får de lik förbannat ett mål i fem mot fem och två i powerplay. Det var en tung period som ändå började bra, summerade Leksands Martin Karlsson för C More.

Slutperioden blev sedan en något avslagen historia, där Lindvall fortsatte att stänga igen sin målbur. Åtta minuter från slutet stängde även Pär Lindholm all spänning, när han styrde in 0-5 för Skellefteå.

Leksand fick kort därefter in ett tröstmål via SHL-debutanten William Wikman. Roligare än så blev det dessvärre inte för hemmalaget, som istället fick se Skellefteå öka på. Pär Lindholm faställde slutsiffrorna till 1-6 med sitt andra mål och Skellefteå tog sin andra raka seger.

– Siffrorna rinner iväg. Men lär vi oss inte av det här och deppar ihop kommer vi inte att närma oss något SHL-lag, konstaterade Leksands tränare Perra Johnsson för C More.