Luleå vände och vann i Ängelholm

20 oktober 2016 21:45

Luleå vände underläget mot Rögle på bortais när 2-1 förvandlades till 2-3 efter straffar. Segerskytt blev Johan Forsberg som i den sjunde straffrundan satte den avgörande pucken.

Gästande Luleå startade matchen klart piggast och det dröjde inte länge innan Anton Hedman forcerade in 0-1 på en retur efter att Craig Schira skjutit från sin backplats.

Hemmalaget Rögle såg stundtals virriga ut och Luleå kunde komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Men hemmalaget skulle reda ut stormen och äta sig in i matchen igen och följdaktligen kom också 1-1 genom Daniel Widing i powerplay.

Rögledominans i andra perioden

I mittenakten så var det Rögle som förde spelet totalt. Hemmalaget pressade ner Luleå rejält och gästerna fick lägga sig på försvar och förlita sig på Joel Lassinantti i buren.

Lassinantti spelade stabilt och höll Luleå kvar i matchen och gästerna fick också ett straffslag mitt i Rögledominansen, men Johan Harjus straff stoppades av Oscar Dansk. Kort därefter kom istället 2-1 för hemmalaget sedan Ludvig Rensfeldts styrning gått in i nät via en Luleåklubba.

Men Luleå ryckte upp sig i den tredje perioden. Stundtals trycktes hemmalaget tillbaka rejält och halvvägs in i perioden styrde Johan Harju in 2-2 från nära håll.

Båda lagen hade sedan bud på fler mer men matchen gick till straffar sedan även en chansrik förlängning stannat mållös. Där krävdes det sju omgångar innan Luleås Johan Forsberg hittade rätt med segerpucken.