Frölunda vann än en gång i Skellefteå

22 oktober 2016 18:50
#SKEFHC

Det blev, återigen Frölundaseger, så har det blivit åtta av de senaste nio gångerna lagen mötts i Skellefteå. Det spelade ingen roll att Skellefteå fick tillbaks två spelare från skadelistan och att de bägge gjorde mål.

Förhandssnacket har handlat mycket om att Kyle Cumiskey skulle göra debut för Skellefteå. Nyförvärvet från nordamerika med förflutet i MODO var på allas läppar, men det var en annan återvändare som inledningsvis hamnade i fokus. Efter att ha missat åtta matcher på grund av skada var Henrik Hetta tillbaka och i sin tredje match i år gjorde han den första periodens enda mål när han i numerärt överläge styrde in Emil Djuses skott.

– Det är tråkigt att vara skadad men jag har fått möjlighet att jobba med det jag behöver bli bättre på så jag har tränat mycket med Kyle Cumiskey, berättade Hetta efter den första perioden.

"Låtit dem få in två puckar"

Frölunda hade dominerat skottstatistiken i den första och laget fortsatte skjuta friskt i den andra och till slut gav det också utdelning. Sundström, placerad rakt framför mål på nära håll, fick en kortpass från Robin Figren och styrde upp pucken i det vänstra krysset. I ett liknande läge tog gästerna ledningen senare i perioden när Sebastian Stålberg styrde in en puck från högerkanten i ungefär samma läge.

– Vi måste freda vår egen kasse helt enkelt. Nu har vi låtit dem få in två puckar. Vi måste vara starkare på pucken helt enkelt, löd Skellefteå Bert Robertssons korta analys inför den tredje perioden.

Cumiskey visade upp sig

Det blev en sprakande inledning på den tredje med hett, tätt spel och flera fina lägen, framförallt för hemmalaget som också fick chans att spela i numerärt överläge, dock utan att få pucken i mål. Det blev ställningskrig fram till slutet av perioden då Frölunda lyckades etablera rejäl press i offensiv zon och Nicklas fått in pucken på halvvolley från nära håll.

Till slut presenterade han sig dock, kort efter Frölundas mål snappade Kyle Cumiskey upp en puck till höger i slottet, tog ett skär och pricksköt reduceringen 2-3.

Trots dramatik på slutet kunde Frölunda hålla undan och vinna den nionde matchen av tio i Skellefteå, ett imponerande facit och segerskytten Nicklas Lasu analyserar varför det går så bra för Frölunda i Skellefteå:

– Vi spelar hockey på samma sätt, men många gånger så jobbar vi lite hårdare. Vi får dem dit vi vill och åker lite mer skridsko, löd Lasus analys efter matchen som åtminstone tillfälligt tog Frölunda upp i serieledning.