• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Sprakande tungviktsmöte i norr

22 oktober 2016 10:00
#SKEFHC

Dags för årets första repris av fjolårets final. Skellefteå tar emot Frölunda i Skellefteå Kraft Arena och förväntningarna på matchen är naturligtvis höga när dessutom båda lagen kommer till spel med en fin form.


Formkollen

Det var en del som höjde på sina ögonbryn när Skellefteå inkasserat fyra raka förluster. Men den senaste tidens stormakt i svensk hockey har vänt på skutan och formkurvan pekar nu istället spikrakt uppåt. Tre raka segrar har man på kontot och senast besegrades Örebro med 4-1 i en match där Skellefteå visade sin offensiva kapacitet.

Även Frölunda är inne i en god from. Poängen rullar in i ett stadigt tempo och senast besegrades Leksand planenligt med 5-1. Frölunda har nu dessutom klättrat i tabellen och parkerar på andra plats tätt efter ledande Malmö.

Noterbart hos Frölunda är också att man har en stekhet Calle Grundström i laget som bjöd på ett hattrick senast.

Läget i lagen

Skellefteå stod för en bra match senast trots att man hade mängder med tongivande spelare borta. Oscar Möller, Henrik Hetta och Kyle Cumiskey är bara några av namnen som Skellefteå fått klara sig utan en tid. Men nu ser västerbottningarna en ljusning i tunneln då mycket pekar på att Cumiskey är redo för comeback.

Hos Frölunda ser det ljusare ut på skadefronten då det endast var Casey Wellman som saknades senast i laguppställningen.

Notera att

  • Detta är första mötet mellan lagen sedan förra årets final.
  • Det förväntas mycket folk till Skellefteå Kraft Arena.
  • Både Skellefteå och Frölunda är två av seriens bästa lag på tekningar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFHC