Färjestads segertåg fortsatte mot Växjö

22 oktober 2016 21:20
#FBKVLH

Formstarka Färjestad fortsätter att rada upp segrar och tog på lördagen sjätte raka vinsten. Växjö besegrades för andra dagen i rad, denna gång med 4-1 efter nytt mål av stekhete Joakim Nygård.

Efter att ha mötts så sent som igår i Vida Arena vände Färjestad och Växjö på lördagskvällen till Karlstad. Där stod hemmalaget för en tidig urladdning. Med 2.45 på klockan sköt Jonas Holös 1-0 genom trafiken framför Joacim Eriksson och bara två minuter senare spelade Alexander Johansson fram Marcus Nilsson som fick yta mitt i Växjözonen.

Med ett distinkt skott satte forwarden 2-0 i nät och Färjestad hade fått bästa tänkbara start på matchen. Gästande Växjö skulle efterhand lyfta spelet och i numerärt överläge hade Calle Rosén ett avslut i stolpen. Mot sig hade gästerna Lars Haugen, Färjestadsmålvakten som stängde igen när hemmalaget sattes under press i den första perioden.

– Vi kan vara lite enklare i egen zon, annars gör vi en bra period. Vi har ett bra självförtroende när vi spelar och det är så klart skönt att få tidig utdelning, sade 2-0-skytten Nilsson till C More efter första 20.

"Gör allting med stort hjärta"

Mittenakten hann sedan precis dra igång innan Växjö skapade nerv i matchen. Calle Rosén drev in i offensiv zon, vek av åt vänster och vispade in 2-1 i det bortre krysset med en ruskig träff. Målet gav perioden en pigg start och spelet var även mycket intensivt, med spelvändningar åt båda håll.

Efter en fin Växjösekvens kunde Färjestad ta över och med drygt halva matchen spelad slog Joakim Nygård till. Forwarden slet sig förbi sin bevakning till ett friläge och hakades upp, men lyckades ändå pressa in pucken i nät. Samme Nygård hade en chans även i slutskedet av perioden och Färjestad gick in till tredje i en tvåmålsledning.

Det var ett övertag som hemmalaget vårdade väl. Josh Hennessy fick visserligen tidigt ett friläge, men skottet gick utanför och när Växjö väl träffade mål stod Haugen i vägen. Målvakten hade även hjälp av målramen som stoppade Adam Brodeckis avslut. I slutskedet kunde Ole Kristian Tollefsen avgöra till 4-1 i öppen målbur och Färjestad tog sin sjätte raka seger, den andra på ett dygn mot Växjö.

– Givetvis gör hela laget de små sakerna väldigt bra. Sen har vi studsen med oss idag ska sägas, men det får man om man gör allting med ett stort hjärta. Stor eloge till grabbarna, sade Färjestadstränaren Leif Carlsson till C More.