Johanssons målvaktsspel bakom Linköpings första hemmatrea

22 oktober 2016 22:00
#LHCDIF

Linköping följde upp fredagens vinst och satte för andra dagen i rad Djurgården på plats. I Saab Arena tog laget säsongens första hemmatrea, sedan Jacob Johansson storspelat i 2-1-vinsten.

Bara en dag efter fredagens svängiga, dramatiska och täta möte på Hovet drabbade Linköping och Djurgården på nytt samman. Denna gång var det med Saab Arena som spelplan, en plats där Linköping inför lördagen inte tagit en enda trepoängare den här säsongen. Det skulle laget se till att ändra på, men allra först var det Djurgården som hade chanserna.

Calle Ridderwall och Markus Ljungh testade tidigt nye Jacob Johansson i Linköpingsmålet. Med matchen åtta minuter gammal slet sig Broc Little fri, hakades upp och fick straff. Den chansen utnyttjade amerikanen på bästa vis och efter en fin dragning lyfte Little in 1-0 för Linköping. Hemmalaget tog därefter över perioden och Little hade ytterligare en chans som Mikael Tellqvist då stoppade.

– Vi avslutade starkt sista två perioderna igår och ville fortsätta så. Det är en bra start. Vi är på rätt spår, det gäller att hålla uppe farten på skridskorna, förklarade målskytten Little för C More.

"Vill vinna inför våra fans"

Precis som i första var det gästande Djurgården som inledde mittenakten starkast. Men återigen var det istället Linköping som fick utdelning, när Jakob Lilja snabbt stack iväg i en omställning och tryckte dit 2-0. Målet följdes upp av en kraftig Linköpingsdominans och det dröjde innan Djurgården kunde lyfta spelet. Marcus Davidsson hade en jättechans på en retur, men då stod Jacob Johansson för en fin parad.

Målvaktens storspel höll i sig även i tredje. Där testades Johansson direkt av Ridderwall, som med fart skakade av sig sin bevakning och tog ett skott. Halvvägs in i perioden fick sedan Djurgården chansen i spel fem mot tre, men starkt Linköpingsförsvar redde ut den faran.

Avslutningen blev dock dramatik. Med knappa fyra minuter kvar att spela hittade Ridderwall slutligen rätt och reducerade på en retur. Djurgården satte in en tung slutforcering och Linus Hultström avlossade flera giftiga skott, men Johansson stod emot och noterades för 31 räddningar. Det gav Linköping segern med 2-1 och laget tog sin första trepoängare på hemmais för säsongen.

– Det betyder skitmycket, vi vill ju vinna inför våra fans hemma. Så det var skönt att vi kunde göra det idag, sade Jakob Lilja till C More efter segern.