ÖRE

Storspelande Hudacek fixade Örebros seger

25 oktober 2016 21:30
#LHCÖRE

Julius Hudacek i Örebro hade vaknat på sin bästa sida denna kväll, och hans storspelande i målet såg till att Örebro kunde knipa tre poäng i bortamötet med Linköping. 3-1 slutade siffrorna till sist för gästerna.

Det svängde åt båda håll i Saab Arena när Linköping tog emot Örebro. Båda lagen skapade långa anfall på varandra, och känslan var att lagen turades om att ha chanserna mot varandra.

Det var dock gästerna som skulle ta ledningen. Något slumpartat kom dock 0-1. Petr Zamorsky skickade pucken mot mål, och via en hemmaskridsko styrdes pucken in bakom Jacob Johansson.

0-2 skulle också komma. Direkt i inledningen av den andra perioden glömdes Johan Wiklander helt bort framför Linköpings mål och på Dominique Heinrich skott kunde Wiklander styra in 0-2 otagbart för Jacob Johansson.

Hutlöst bra Hudacek i Örebro

Efter det målet så hade Linköping problem. Det var mycket felpass och stundtals virrigt i egen zon. Men hemmalaget redde ut den stormen och tog sedan över matchbilden totalt. Det var stundtals ett bombardemang mot Julius Hudacek i Örebros kasse. Men slovaken hade vaknat på sin bästa sida denna kväll och stod emot allt som kom i hans väg.

Hudaceks framgång i målet fortsatte i den tredje perioden när Linköpings press blev än mer intensiv. Dock kunde han inte göra något åt 1-2 reduceringen som Broc Little styrde in i powerplay.

Hemmalaget forsatte sedan sin press för att också få in kvitteringen, men Hudacek stod emot och istället kom 1-3 i tom bur av Julius bror Libor Hudacek. Ett mål som säkrade Örebros tre poäng denna kväll.