Little matchjälte när Linköping besegrade Luleå

29 oktober 2016 18:42
#LHFLHC

Det var två lag med två raka förluster som drabbade samman i Luleå och det var till slut bortalaget Linköping som skulle bryta sin negativa trend. Broc Little blev stor segerorganisatör som med ett mål och tre assist låg bakom det mesta i LHC:s 5-3-seger.

I sin senaste match mot Skellefteå släppte Linköping in tre mål i numerärt underläge och det började inte bättre ikväll. När Sebastian Karlsson satt i utvisningsbåset tog Bill Sweat hand om returen på sin egen styrning och rakade in 1-0 i matchinledningen. Därefter lyfte bortalaget upp spelet och lyckades sätta hög press på Luleå. Garret Roe kvitterade, även det i numerärt överläge, på en fin passning av Broc Little. – Vi började bra de första fem minuterna, men sen slutade vi spela och lät de ta över matchen, sa Luleås målskytt Bill Sweatt till C More i första periodpausen.

Snabba spelvändningar

I mittakten var Luleå spelförande, men Linköping skapade de vassaste lägena på sina snabba spelomvändningar. Tidigare Luleåspelaren Emil Sylvegård gav gästerna ledningen i periodupptakten när han i läge två-mot-en avslutade själv och hittade luckan över Lassinanttis benskydd. Luleå svarade direkt när Johan Harju petade in kvitteringen efter fint förarbete av Kael Mouillierat. Det var dock LHC som gick till pausvila i ledning. Andrew Gordon rakade in en sargretur, även det efter en snabb kontring.

Forceringen kom av sig

Mönstret med ett spelförande Luleå och ett spelvändande Linköping höll i sig i den tredje. Andrew Gordon ökade på ledningen till 4-2 och Broc Little stod för ännu en vacker framsåelning. Luleå skapade nerv i slutet när Johan Forsberg reducerade till 4-3 i numerärt överläge, men slutforceringen kom av sig efter dubbla hemmautvisningar och Broc Little kunde sätta slutresultatet 5-3 i tom kasse. – Det var en viktigt vinst för oss. Skönt att vår kedja fick göra många mål, sa Broc Little till C More efter matchen. Amerikanen blev med sina tre assist och ett mål den stora matchvinnaren för sitt Linköping.