KHK

Karlskrona behövde bara 34 sekunder i tredje perioden

29 oktober 2016 21:15
#MIFKHK

Det var en jämn match vi fick se i Malmö Arena under de två första perioderna. Men i tredje perioden lossnade det för Karlskrona som kunde göra tre mål och därmed vinna matchen.

Det var en jämn första period i mötet mellan Malmö och Karlskrona. Efter ett svängigt spel kunde Malmö ta ledningen efter drygt tio minuter. Nichlas Hardt höll sig framme efter ett snyggt passningspel från både Ilari Filppula och Rhett Rakhshani. Hardt höll sig sedan framme med minuten kvar av den första akten och var nära på att styra in 2-0 till hemmalaget.

– Vi har alla olika roller men alla spelare gör det bra i sina egna roller. Jag tror det är därför vi är så bra offensivt, sa Nichlas Hardt till Cmore.

Karlskrona hade under den andra perioden ett par fina chanser att göra både ett och två mål. Joachim Rohdin hade bland annat ett skott i stolpen. Men det var ett starkt hemmalag som vi såg i den andra perioden, som såg till att det stod 1-0 efter två spelade perioder.

Tredje perioden var Karlskronas

Det var ett helt annorlunda Karlskrona vi fick se i tredje perioden. Mattias Guter tog vara på ett friläge och kunde göra 1-1 efter fyra minuter. Bara 34 sekunder senare kom Marcus Paulsson på vänsterkanten och bröt sig in framför mål och forcerade in ledningsmålet för bortalaget. Och Paulsson skulle utöka ledningen ytterligare innan sista perioden var slut. Med ett löst skott så fick vi se pucken glida in mellan stolpen och Nihlstorps benskydd. Malmö pressade sedan på men Karlskrona spelade ett bra försvarsspel.

– Vi kunde höja oss ett snäpp till i sista perioden. Vi går när vi kan och vi tokkör inte i sista. Och så får man lite studsar med sig när man gör rätt! sa Marcus Paulsson till Cmore. Och Karlskrona går till landslagsuppehåll som serieledare.