Färjestad straffade Linköping i tempostark match

10 november 2016 21:40
#LHCFBK

Det var händelserikt och chanser åt båda håll när Färjestad besegrade Linköping med 2-1 efter straffar. Båda lagen bjöd på en tempostark match där Färjestad drog det längsta strået.

Känslorna låg utanpå tröjorna hos de båda lagen när Linköping tog emot Färjestad i Saab Arena. Det var ett högt tempo med mycket kamp i den första perioden, där spelet var böljande och chanser åt båda håll där bland annat Linköping fick möjligheten med spel fem mot tre i över en minut utan att hitta rätt.

Istället var det Färjestad som skulle ta ledningen. Milan Gulas lobbpassade från egen zon fram Joakim Nygård till ett friläge. Nygård fintade ner Marcus Högberg och lirkade snyggt in 0-1.

Andra perioden hade samma tendens. Mycket kamp och ett böljande spel. Lagen turades om att ha långa anfall på varandra och man turades också om att sitta på botbänken.

Färjestad visade dock upp ett bättre spel i både power- och boxplay, men utan att få till något mål framåt. Istället skulle Broc Little bjuda på en delikatess fram till 1-1. Med endast sekunder kvar av mittperioden skrinnade sig han fri och med ett läckert avslut placerade han pucken förbi en annars storspelande Lars Haugen.

Straffar krävdes för att kora en vinnare

Linköping hade kommandot i den tredje perioden och chanserna i powerplay fortsatte för hemmalaget. Men den spelformen var inget som passade hemmalaget denna kväll. Färjestad bjöd också på bra chanser men två bra spelande målvakter höll siffrorna nere.

1-1 efter full tid och förlängning var resultatet och straffar krävdes för att hitta en vinnare. Där avgjorde Johan Ryno med straffläggningens enda mål.